http://debaser.se/kalender/19974/ Debaser Strand 2018-01-06 2018-01-06
Klubb
Datumet har passerat
Garageland |  Riddarna / True Moon / Stilla Havet / It's For Us
Lör 6 JanStrand, stora scenen

Garageland | Riddarna / True Moon / Stilla Havet / It's For Us

Lör 6 Jan 19-03 strand, stora scenen 20 år

Garageland | Riddarna / True Moon / Stilla Havet / It's For Us

Garageland sparkar igång 2018 med ett gäng grymma livekvällar på Debaser. Först ut är en kväll med fyra av våra favoritband från den svenska postpunkscenen: Riddarna, True Moon, Stilla Havet och It's For Us.

RIDDARNA
Tre år har gått sedan Riddarnas senaste album Under jorden (2014) men nu är dom äntligen tillbaka! Riddarnas nya album "En annan tid" släpps på alltid lika träffsäkra skivbolaget Novoton. Här blandas mörk postpunk med skramlig indie och experimentiell rock på ett självklart sätt. Resultatet är en riktig fullträff, ett av årets starkaste svenska skivsläpp. "En annan tid" skimrar, pulserar och vibrerar, musik som är både drömsk och brutal. Efter att ha sträcklyssnat på den nya skivan ser Garageland fram emot Riddarnas första Stockholmsgig på mycket länge.

TRUE MOON
Många känner till Karolina Engdahl och Tommy Tift från deras punkband Vånna Inget, men när dom gör musik som True Moon lämnar dom punken bakom sig . True Moon är en brygd på lika delar postpunk, new wave och darkwave. Musik som är lika mörk och suggestiv som den är catchy och dansant. Influenserna kommer från klassiska band som Siouxsie And The Banshees, The Mission och Heart men presenteras på ett helt modernt sätt. Förra året släppte True Moon sitt lysande debutalbum och bandet arbetar nu på uppföljaren.

STILLA HAVET
Varje gång vi på Garageland har sett Stilla Havet live så har vi blivit helt golvade. Intensiteten och energin liknar inget annat på den svenska livescenen. Därför är vi extremt glada att Stilla Havet nu äntligen ska ställa sig på scen på en av våra kvällar. Stilla Havet är Elias Erikssons (från Boris & The Jeltsins) soloprojekt, en knivskarp hybrid mellan postpunk och indiepop. Förra året släpptes debtalbumet, en skiva proppfylld med fantastiska låtar som "Början på ett slut", "En tyst minut", "Mitt hjärta" och "Idioter".

IT'S FOR US
Tidgare i år släppte It's For Us sitt debutalbum på alltid lika pålitliga skivbolaget Luxury. Albumet har ena benet i mörk postpunk och det andra i driven indierock och balanserar säkert mellan snygga nyanser och kaotiska ljudväggar. It's For Us spelade på Garageland i samband med albumsläppet och visade då vilket grymt liveband dom är. Tät, mörk och energisk musik som inte lär lämna någon i publiken oberörd.

Konserter

Visa alla evenemang