http://debaser.se/kalender/19996/ Debaser Strand 2018-01-27 2018-01-27
Klubb
Datumet har passerat
Vita Bergen | Junior Brielle | DJ Iida Hellström
Lör 27 JanStrand, stora scenen

Vita Bergen | Junior Brielle | DJ Iida Hellström

Lör 27 Jan 20-03 strand, stora scenen 20 år

Vita Bergen | Junior Brielle | DJ Iida Hellström

Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna!

Debutalbumet "Disconnection" spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren "Retriever", som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.

Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår ... Här är en liveakt som ger allt!

Junior Brielle består inte av något annat än ett påhittat namn, två Stockholmsbröder som egentligen inte är från Stockholm med ett nutida, kraftfullt sound. Det som gör dessa bröder så unika är deras förmåga att blanda tidlösa och vemodiga melodier med just det där nutida och kraftfulla. Debuten ”I Luften” släpptes i somras och fick stor underground-hype. Låten lade även grunden för soundet de nu utvecklat. På senaste singeln "Säg aldrig ditt namn" hörs det att bröderna har utvecklats både som låtskrivare och producenter. Själva säger dom att de alltid strävar efter en perfekt balans mellan det vackra och det coola. En slags ”gråta på dansgolvetkänsla".

Konserter

Visa alla evenemang