http://debaser.se/kalender/19996/ Debaser Strand 2018-01-27 2018-01-27
Klubb
Vita Bergen | Linn Koch-Emmery
Lör 27 JanStrand, stora scenen

Vita Bergen | Linn Koch-Emmery

Inget förköp

150 kr

Lör 27 Jan 20-03 strand, stora scenen 20 år

Vita Bergen | Linn Koch-Emmery

Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna!

Debutalbumet "Disconnection" spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren "Retriever", som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.

Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår ... Här är en liveakt som ger allt!

Konserter

Visa alla evenemang