http://debaser.se/kalender/20167/ Debaser Strand 2018-04-27 2018-04-27
Klubb
Slutsålt
Hästpojken  | DJ Tom Jerry Boman
Fre 27 AprStrand, stora scenen

Hästpojken | DJ Tom Jerry Boman

Fre 27 Apr 19-03
Ca kl 22 Hästpojken Live
strand, stora scenen 20 år på plats, 18 år förköp
pop

Hästpojken | DJ Tom Jerry Boman

Hästpojken är tillbaka efter fem års tystnad!

Efter att 2013 ha släppt albumet ”En magisk tanke” är Hästpojken äntligen tillbaka med nytt material. Albumet ”Hästpojken är död” släpps den 20 april och första singeln är planerad att komma redan i februari. Musiken släpps via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg. Bandet har signat med bokningsbolaget United Stage och två gig är hittills bekräftade: 27/4 Debaser Strand, Stockholm + 28/4 Stora Teatern, Göteborg.

– Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt, säger Martin Elisson 

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bl.a. turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken. 2007 släpptes singeln ”Shane MacGowan” och året efter kom albumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”. Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken etablerade bandet sig som en av landets bästa liveakter. 

2013 släpptes hyllade albumet ”En magisk tanke” och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten ”Sommarvin” blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.