http://debaser.se/kalender/20169/ Debaser Strand 2018-02-24 2018-02-24
Klubb
Datumet har passerat
Maxida Märak | Fasica | DJ Tobias Isaksson
Lör 24 FebStrand, stora scenen

Maxida Märak | Fasica | DJ Tobias Isaksson

Lör 24 Feb 20-03 strand, stora scenen 20 år

Maxida Märak | Fasica | DJ Tobias Isaksson

Maxida skapar musik som ingen tidigare varit närheten av. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk.

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor, livescener och så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. 

Maxida är en mångfacetterad artist. Vi har sett henne i filmen Glada hälsningar från Missångerträsk vars ledmotiv ”Feel That Gold” hon både skrivit och framför. I SVTs stora succésatsning Midnattssol såg vi henne i en av huvudrollerna och det är Maxida som jojkar i vinjetten till serien. 

Hon har också hunnit med ett helt gäng ärofyllda uppdrag. Hon medverkade i Sommar i P1 2015, uppträtt i Globen två gånger under Idrottsgalan och Hela Sverige Skramlar. Hösten 2015 sändes en dokumentärserie Sapmi Sisters i fyra delar om henne och hennes syster Mimie Märak och i höst var Maxida gäst i SVTs omåttligt hyllade Jills Veranda.

Maxida är uppvuxen i Jokkmokk och bosatt i Stockholm. Hon har tagit med sig det bästa av dessa två vitt skilda världar och gör musik som berör och ibland även upprör. Texterna är raka och ärliga, ofta politiska. Hon skriver om sin egen historia, utifrån sin sida av samhället och hoppas att genom det kunna väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk. Maxida skapar musik som ingen tidigare varit närheten av.

Konserter

Visa alla evenemang