http://debaser.se/kalender/20211/ Debaser Strand 2018-03-16 2018-03-16
Klubb
Datumet har passerat
Garageland | Agent Blå / Tomma Intet / Makeout Point
Fre 16 MarStrand, stora scenen

Garageland | Agent Blå / Tomma Intet / Makeout Point

Fre 16 Mar 19-03 strand, stora scenen 20 år

Garageland | Agent Blå / Tomma Intet / Makeout Point

DJs Garageland

Garageland sparkar igång 2018 med ett gäng grymma livekvällar på Debaser. Tredje kvällen spelar tre av våra favoriter från den svenska indiescenen: Agent Blå, Tomma Intet och Makeout Point!

AGENT BLÅ
Agent Blå har släppt solklara singlar sedan skimrande debutsingeln "Strand" kom 2015. Med sin blandning av indie, drömpop och postpunk gör bandet perfekt popmusik. Förra året debutalbumet, och det överträffade dom redan höga förväntningarna. Skivan hyllades unisont i Sverige, och HYMN skrev att "med sin kompromisslösa fullängdare bevisar Agent Blå att de är ett band att räkna med, att de är redo att ta över så väl den svenska som internationella scenen. Den här skivan är för bra för att vara en debut."Albumet släpptes även i Tyskland, Japan, och USA, och det lovordades av jättar som Pitchfork och NPR och stora tyska tidningar. Sedan albumet släpptes har dom varit med på delar av Makthaverskans höstturné i Sverige, men även gjort många spelningar själva. Senare i vår kommer deras nya EP, som kommer knocka er totalt, men innan dess kommer dom och besöker Debaser och Garageland.

TOMMA INTET
Tomma Intet är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram på Sveriges västkust under vintern 2016. Ur askan av tidigare projekt (som numera begravda The High Hats) och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave.Fram till idag har bandet genomfört spelningar tillsammans med artister som Hurula, Mattias Alkberg och True Moon, spelat live i Sveriges Radio och blivit upplockade av Sveriges mest intressanta label Lövely Records/Gaphals. Under hösten släppte bolaget bandets två första 7”-singlar. Låten “Sirens” därifrån blev nyligen framröstad som en av årets bästa svenska låtar av Musikguiden i P3. I början av 2018 släpps det ännu obetitlade debutalbumet.

MAKEOUT POINT
Makeout Point spelar kraftfull indiepop målat i lager av shoegaze, midwest-emo och punk. De beskriver själva musiken som ”våldsindie” - så man kan förvänta sig lika delar moshpit som hångel. Trotts att de enbart har ett aktivt år på nacken och tre låtar släppta så har de uppmärksammats både i svenska och internationella musikbloggar i länder som USA, Kanada, Japan, Italien och Storbritannien. Singeln "Audrey" utnämndes av HYMN till "ett av årets bästa indierocklåtar" och singeln "Indie Girlfriend" kallades av The Revue för "a fantastic piece of artistry by a young band that will soon become Sweden’s latest sensation". För närvarande håller bandet på att spela in sin debut EP som kommer släppas senare i år, och kommer under våren och sommaren att spränga livescener i såväl Sverige som England.

Konserter

Visa alla evenemang