http://debaser.se/kalender/20352/ Debaser Strand 2018-04-28 2018-04-28
Klubb
Datumet har passerat
Rama Lama | Steve Buscemi's Dreamy Eyes | wy | Kluster
Lör 28 AprStrand, stora scenen

Rama Lama | Steve Buscemi's Dreamy Eyes | wy | Kluster

Lör 28 Apr 19-03 strand, stora scenen 20 år

Rama Lama | Steve Buscemi's Dreamy Eyes | wy | Kluster

Lönehelgen bjuder på tre fantastiska liveband!

Den 28 april bjuder Rama Lama Records återigen in till fest på Debaser Strand! Lönehelgen bjuder på tre fantastiska liveband innan dansgolvet tar vid där det blir såväl gamla som nya indieklassiker. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes gör sin enda Stockholmsspelning för våren och sin största hittills. Senaste nytillskottet Kluster inleder kvällen med smakprov från sitt kommande debutalbum och utöver det har vi också äran att bjuda in Malmöduon wy som släppte sitt hyllade album ’Okay’ i höstas och äntligen kommer till Stockholm! 

✩ Steve Buscemi’s Dreamy Eyes ✩
Bakom det något märkliga namnet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes finns ett av de mest lovande banden på Stockholms växande indiescen. Debuten kom tidigt 2016 med den ösiga singeln Desire som kort därefter följdes av drömmiga Call Out. Under våren 2017 tog man ytterligare kliv med singlarna Closer och Dreaming of You som uppmärksammades i såväl Sverige som internationellt via DIY Magazine, Billboard, NME. Framgångarna ledde till festivaldebut på Umeå Open och ”festivalens mest energiska spelning” enligt HYMN. 

Bandet släppte i höstas debut-EP:n Four Waters vars dynamiska indiepop möttes av nya lovord från bland annat Musikguiden i P3. Efter att ha varit ett av de mest aktiva livebanden på hemmaplan gjorde man i februari internationell debut inför ett nästintill fullt Sebright Arms i London, den 26 april är man återigen bokade till den brittiska huvudstaden innan man den 28 april gör sin största spelning hittills på Debaser Strand. Steve Buscemi's Dreamy Eyes är ett band på uppgång som ständigt fortsätter att ta nya kliv mot att bli Sveriges nästa indiepopexport. 

✩ Special guests: wy ✩
Ebba Ågren och Michel Gustafsson bildade Wy år 2015 efter att ha spelat i ett flertal band ihop sedan de träffades i tidiga tonåren. Musiken som de själva kallar "gråtpop" utpräglas av melankoliska gitarrslingor och Ebbas unika sångröst i poppiga melodier. Duon har jämförts med band som The xx, Cigarettes After Sex och Cocteau Twins.

Med sin ständigt växande fanbase och ett unikt konstnärligt tillvägagångssätt har Wy visat sig vara en indie-kraft att räkna med. I höstas släpptes duons kritikerrosade debutalbum "Okay" som innehåller 10 anthems om självtvivel, social fobi och sökandet efter lycka. 

✩ Kluster ✩
Kluster bildades i Malmö 2014 av fyra vänner och en virtuell trummis. De blev snabbt fem vänner och har sedan dess spelat ett flertal gånger i Malmö, Berlin och Köpenhamn samt supportat Frankie Cosmos och Nicole Sabouné. Den 28 februari släppte man debutsingeln "Over My Head" via Rama Lama Records, singeln den första av raden material inspelat på Tambourine Studios som är att vänta under våren. 

Klusters lekfulla värld rör sig fritt i influenser från allt från pop, punk, noise, lo-fi, indie till jazz. Låtarna behandlar ofta en inre kluvenhet vilket speglas i låtens snabba vändningar där det samspelta bandet växlar mellan melodiöst och dissonant, komplext och enkelt, på ett säreget sätt som får Kluster att sticka ut.

Konserter

Visa alla evenemang