http://debaser.se/kalender/20389/ Debaser Strand 2018-03-03 2018-03-03
Klubb
Datumet har passerat
Henrik Palm | SLUG BAIT | DJs Blod och Svärd
Lör 3 MarStrand, stora scenen

Henrik Palm | SLUG BAIT | DJs Blod och Svärd

Lör 3 Mar 20-03 strand, stora scenen 20 år

Henrik Palm | SLUG BAIT | DJs Blod och Svärd

Från att spela i olika band hemma i Falun till att ha spelat i band som In Solitude, Pig Eyes, Södra Sverige och Ghost i flertal år så är den svenska multi-instrumentalisten Henrik Palm ingen främling för att spela på scenen.

Musiklivet i Falun var inget för fördetta Falubon, gitarristen och sångaren Henrik Palm, det var först när han kom till Stockholm som han hittade rätt. Från att spela i olika band hemma i Falun till att ha spelat i band som In Solitude, Pig Eyes, Södra Sverige och Ghost i flertal år så är den svenska multi-instrumentalisten Henrik Palm ingen främling för att spela på scenen.

Han har nu i September 2017 släppt sitt soloalbum ”Many Days” och har fått flertal nomineringar vid olika galor för sin solodebut. Han har bland annat två nomineringar inom olika kategorier till Gaffa-priset och låten ”Systema” ligger även på topp 10 bland årets bästa låtar i kategorin rock enligt Musikguiden i P3. 

Henrik och hans producent Martin Ehrencrona (Viagra Boys/Les Big Byrd) har i Studio Cobra skapat en tät och smutsig ljudbild som är full av ljud och instrument, som man inte alltid kan placera eller höra men som alltid spelar ett syfte. Vilket tillsammans med riktigt bra låtar och ett attraktivt driv gör Henriks debut till en fantastisk platta.

SLUG BAIT
Slug Bait är en trio bestående av Manuela (Hurula, Terrible Feelings), Martin (Martin Savage Gang, Murder By Guitar) och Henrik (Red Doves, Trapdoor Fucking Exit). Musikaliskt haltas det fram någonstans i skymningslandet mellan garagerock-gitarrer, postpunk-trummor och skrikande no wave-saxoforner. Se fram emot en 7” på Push My Buttons snart. 

Konserter

Visa alla evenemang