http://debaser.se/kalender/20487/ Debaser Strand 2018-11-15 2018-11-15
Klubb
Datumet har passerat
Israel Nash | Brent Cowles
Tor 15 NovStrand, stora scenen

Israel Nash | Brent Cowles

Tor 15 Nov 18.30-01
Brent Cowles live ca kl.19.30, följt av Israel Nash.
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Israel Nash | Brent Cowles

Rootsys gunstling Israel Nash kommer tillbaka i höst för tre mycket exklusiva spelningar.

I år väljer han att spela i de stora städerna. Så det blir Stockholm, Malmö och Oslo som ges chansen till en stund högkvalitativ stjärnglans.Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet.Hans senaste album “ Israel Nash´s Silver Season” kom 2015. Mojo lovsjöng dess “kosmiska poesi, krossar-gitarrer och böljande pedal-steel”. Uncut nöjde sig med att summera det som “ ett suveränt album”. Classic Rock Magazine skrev “Till och med mer utsökt än Rain Plains”. 

I november 2016 gav Israel tillsammans med bandet The Bright Light Social Hour, ut en tre-spårs ep. Den heter “Neighbors”. Och spelades in i Austin, där ju Missouri-födde Israel sen ett bra tag har sitt hem och bas.

Så det är en väldigt spelsugen Israel Nash som kommer hit. Och troligen med ett gäng oprövade låtar i kappsäcken, inför nästa plattas release. Han är en mästare på att skriva låtar som väcker känslor. Och att lägga harmoniska mattor i ljudbilden. Live är det ibland en närmast sinnlig upplevelse. Senaste albumet hade mer politiska undertoner, än vad han tidigare har levererat. Så vad en eventuellt ny riktning kan innebära vet liksom ingen. Det vi med säkerhet kan garantera är tre kvällar med stark stjärnglans och en repertoar starka låtar. Både nya och välkända.

Konserter

Visa alla evenemang