http://debaser.se/kalender/20578/ Debaser Strand 2018-06-01 2018-06-01
Klubb
Datumet har passerat
Det Stora Monstret | Eric Palmqwist | DJs KLUBB SOCKER
Fre 1 JunStrand, stora scenen

Det Stora Monstret | Eric Palmqwist | DJs KLUBB SOCKER

Fre 1 Jun 20-03 strand, stora scenen 20 år

Det Stora Monstret | Eric Palmqwist | DJs KLUBB SOCKER

Feat. Örjan Högberg & Mattias Helldén (Fleshquartet / Fläskkvartetten)

Det Stora Monstret följer upp hyllad debut – med album och spelning på Debaser.

Nya skivan ”En drömd plats” släpps fredag den 25 maj på Suncave Recordings och följs av gig i Stockholm och gästas bland annat av musiker från Fläskkvartetten / Fleshquartet.

På "En drömd plats” följer vi Monstret i drabbning med den egna fegheten, genom olika bilder av förändring, i försök till verklighetsflykt, på gravöl, mitt in i förälskelserus och besatthet. Här kommer ett både poetiskt och politiskt album, vars låtar kliver rätt in i hjärtat.

2014 gav Det Stora Monstret, alias Jacob Johansson, ut sitt självbetitlade debutalbum – en skiva som Gaffa kallade ”årets svenska debut” och som hyllades unisont av kritikerkåren. Singeln ”Kolibrins vingar” gick direkt in på P3 och albumet blev nominerat till både Gaffapriset och Manifestgalan. Ett tydligt genombrott.

Nu är väntan äntligen över. Vi får åter chans att försvinna in i Monstrets karakteristiska tunga poplåtar sprängfyllda med bitterljuva melodier och den spröda men vassa lyriken som beskriver och ifrågasätter den värld vi lever i på ett alldeles eget sätt. 

Konserter

Visa alla evenemang