http://debaser.se/kalender/20588/ Debaser Strand 2018-06-09 2018-06-09
Klubb
Datumet har passerat
Garageland | Dalaplan / Rotten Mind / Sista Bossen
Lör 9 JunStrand, stora scenen

Garageland | Dalaplan / Rotten Mind / Sista Bossen

Lör 9 Jun Kl 20-03
Live börjar ca kl 21
strand, stora scenen 20 år

Garageland | Dalaplan / Rotten Mind / Sista Bossen

Dags för säsongens sista Garageland!

Den 9:e juni är det dags för säsongens sista Garageland och den kvällen gästas vi av tre favoriter från den svenska punkrock/garagerock-scenen: Dalaplan, Rotten Mind och Sista Bossen!

DALAPLAN
Malmös Dalaplan har levererat skramlig rock av bästa märke sedan starten i början av 10-talet. Senaste albumet "Det blir inte bättre än så här" hyllades när det släpptes. Kritikerna talade om "skitig, kompromisslös, melodisk garagerock", "en skiva full av självförtroende, riff, skrikande orglar och riktigt bra refränger" och konstaterade att titeln stämde - det blir faktiskt inte bättre än så här. Sedan en tid tillbaka är Dalaplan ett kollektiv som spelar i olika sättningar beroende på tillfälle och möjlighet. Det senaste halvåret har bandet spelat in material till två kommande album, det första släpps nu i höst.

ROTTEN MIND
Att Rotten Mind har spelat ett par gånger på Garageland förut är ingen slump - Rotten Minds spelningar är helt fantastiska. Det är intensivt, svettigt, energiskt - garagepunk när den är som allra bäst. Bandet har hittills släppt två album, båda på Lövely Records. Skivornas snygga blandning av garagerock, 77-punk och powerpop har hyllats av svensk och internationell press och uppmärksammats av bl.a. HYMN, NME och Noisey. Bandet arbetar nu på nytt material.

SISTA BOSSEN
Malmöbandet Sista Bossen har varit Garageland-favoriter sen vi såg dom live på Bar Brooklyn för några år sedan. När det gäller live-energi finns det få band som kan mäta sig med Sista Bossen. Kritiker brukar jämföra med bob hund men det Sista Bossen gör är betydligt vildare och liknar egentligen inget annat på den svenska scenen. Den 8:e juni släpper Sista Bossen en ny skiva "Tio låtar om "Tio låtar om privilegierat lidande", ett fullängdsalbum som trycks på lackad 7" singel.

Konserter

Visa alla evenemang