http://debaser.se/kalender/20596/ Debaser Strand 2018-06-02 2018-06-02
Klubb
Datumet har passerat
The Presolar Sands | The Janitors
Lör 2 JunStrand, stora scenen

The Presolar Sands | The Janitors

Lör 2 Jun 20-03 strand, stora scenen 20 år

The Presolar Sands | The Janitors

The Presolar Sands introducerade sin häxpsych 2015 med 7"- singeln Voodoo Ritual. Sedan debuten har bandet släppt en rad singlar, en EP samt debutalbumet "The Big Noise" (2017). The Presolar Sands är ett explosivt liveband som spelat ihop med Kikagaku Moyo, White Hills, Brant Bjork och L.A. Witch för att nämna några, och gjort spelningar runt om Skandinavien och Europa på allt från festivaler som Sweden Rock, Malmöfestivalen och Köpenhamn Psych Fest. Singeln "The First Law Of Thermodynamics" släpptes i slutet av 2017 och lovordades av bl.a Brooklyn Vegan, Festivalrykten och Indie Shuffle.

Nu återvänder The Presolar Sands till Debaser för att fira sin senaste singel "Our loss/Your reward" som släpptes den 11 april och som likt den förra singeln till stor del är inspelad live, hos Alexander Eldefors (Lejonsläktet, Nonn). Med de två singlarna letar de sig djupare ner i en ljudbild som närmar sig magin i livemomentet. 

The Janitors är ett psykedeliskt rockband, mästare i att producera illavarslande hörselvåld. Baserad i Stockholm och signerade till utmärkta brittiska etiketten Cardinal Fuzz Records och danska Bad Afro Records.

Det som kännetecknar Janitors är en blandning av kraftigt förvrängda och psykedeliska ljud med mässande sång som tillsammans med repetitiv och monotonta rytmer driver den mörka, skumma och onda ljudbilden. De har har ofta jämförts med The Jesus & Mary Chain och Spacemen 3.