http://debaser.se/kalender/20907/ Debaser Strand 2018-05-04 2018-05-04
Klubb
Datumet har passerat
Organismen och vänner | Förhandsvisning av filmen Hertigen och Organismen!
Fre 4 MajStrand, stora scenen

Organismen och vänner | Förhandsvisning av filmen Hertigen och Organismen!

Fre 4 Maj 20-03
23:00 Konsert: Organismen och vänner
strand, stora scenen 20 år

Organismen och vänner | Förhandsvisning av filmen Hertigen och Organismen!

Välkomna på förhandsvisning av filmen Hertigen och Organismen! Dessutom följt av konsert med Organismen och vänner.

21:00 förhandsvisning av filmen "Hertigen och Organismen". För inbjudan till visning av filmen, maila hertigen@svt.se - Först till kvarn!


Organismen
I tre årtionden har Organismen gått sin egen väg utan att kompromissa ett ögonblick. Rapparen, som kallats Gudfadern från Luthagen och som hyllats för att vara favoritrapparnas favoritrappare, inledde sin karriär i sällskap som Mobbade Barn Med Automatvapen och Sedlighetsroteln. Därefter har han vuxit vidare på egen hand. Att Organismen 20 år efter solodebuten med mixtejpen "Full och Förvirrad" fortsatt håller imponerande klass både i text och musik visar inte minst senaste albumet "Mitt andra dygn" som kom i fjol eller årets singelsläpp "Bubblor under plasten" och "Sofias duvor".

"Hertigen och Organismen" är historien om hur hans kanske störste fan - hertig Charles-Louise d´Otrante - ättling till Napoleons polisminister - bestämmer sig för att skapa nya familjetraditioner hemma på Elghammars slott utanför Gnesta genom att arrangera en konsert med sin stora idol. Vanligtvis hålls det annars enstaka klassiska konserter på gården. Konserten förändrar hertigens liv, menar  hans vänner. - Det här en berättelse hur musik kan riva murar - både i oss själva och i samhället. Och om vikten av att gå sin egen väg i livet, säger Per Sinding-Larsen som gjort filmen med samma team som han gjorde filmerna om Kent ("Vi är inte längre där" i svt); filmarna Björn Tjärnberg och Linn Marnfeldt. 

Hertigen och Organismen visas i SVT2 kl 20 lördagen 5 maj. Den finns att se på svtplay redan kl 02 samma dag. 

Välkomna! Glöm inte att maila och bekräfta plats på filmvisningen! 

Konserter

Visa alla evenemang