http://debaser.se/kalender/21120/ Debaser Strand 2019-01-22 2019-01-22
Klubb
Datumet har passerat
Algiers
Tis 22 JanStrand, stora scenen

Algiers

Tis 22 Jan Dörrar: 18.30
ca 19:15 Vädersolsgruppen
ca 20:15 Algiers
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
gospel post-punk industrial rock

Algiers

Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet.

Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri? Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på förra årets storstilade uppföljare The Underside of Power. Nu kan vi meddela att Algiers återvänder till Sverige för en spelning på Debaser Strand 22 januari.

Algiers möttes och började spela tillsammans i Athens, Georgia men delar nu sin tid mellan New York och London. Med politiska texter, dånande ljudbilder och stark experimentlusta dröjde det inte länge innan världen fick upp ögonen för Algiers. På förra årets giv, The Underside of Power, har bandet förfinat samtliga delar av sitt artisteri och presenterat ett verk som både känns tidlöst och samtida på samma gång. Politisk depression och postpunk fungerar som ett kompakt mörker, och gospel som en liten flammande låga av hopp. En inte helt lättuggad anrättning men med en stor belöning för den som ger sig hän – missa inte denna ångvält till liveakt. 

Konserter

Visa alla evenemang