http://debaser.se/kalender/21130/ Debaser Strand 2019-05-12 2019-05-12
Klubb
Datumet har passerat
Built to Spill |  Slam Dunk | Oruã
Sön 12 MajStrand, stora scenen

Built to Spill | Slam Dunk | Oruã

Sön 12 Maj Dörrar: 18.30
Obs! Första band på scen kl 18.40
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
indie rock

Built to Spill | Slam Dunk | Oruã

Keep it like a secret tour - Ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband!

När den amerikanska alternativrockens 90-tal ska sammanfattas har Built To Spill en given roll. Inte nödvändigtvis för att de alltid skramlade så annorlunda från andra band, utan snarare för att de gjorde det bättre och mer angeläget än de flesta. Och trots att Built To Spill har fortsatt släppa relevant musik så har det nu blivit tid att hylla deras kultförklarade skiva Keep It Like A Secret från 1999. Så ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband spelar en av sina allra bästa skivor på Debaser Strand i Stockholm. 
 
Med medryckande popmelodier och okonventionella, fragmentariska kompositioner så byggde den egensinne bandledaren Dough Martsch upp en hängiven fanskara – alltid förankrat i den underjord som en gång formade bandet. Och precis som kollegan J Mascis i Dinousar Jr så blev Martsch något av en osannolik gitarrhjälte. Av olika anledningar slapp dock Built To Spill bära oket av att tituleras rockens nästa stora hopp. Kanske är det just därför som bandet har kunnat fortsätta släppa relevant musik tillsammans, nu senast med fina Untethered Moon från 2015.
 
Men trots att Built To Spill har fortsatt skapa bra musik så har det nu blivit dags att blicka bakåt och hylla deras kultförklarade skiva Keep It Like A Secret från 1999. Ett album som både fans och kritiker gärna använder de mest översvallande av uttryck för att beskriva. Exempelvis så tilldelades skivan det ovanligt höga betyget 9.3 av den inflytelserika musiksidan Pitchfork. Så ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband spelar en av sina allra bästa skivor på Debaser Strand.

DJ Markus Lindehoff