http://debaser.se/kalender/21153/ Debaser Strand 2019-03-30 2019-03-30
Klubb
Datumet har passerat
Gus Dapperton | Chez Ali
Lör 30 MarStrand, stora scenen

Gus Dapperton | Chez Ali

Lör 30 Mar Dörrar: 19.00
Live börjar ca 21:00
strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.
dream pop new wave electronic

Gus Dapperton | Chez Ali

Gus Dapperton är en fullspäckad kreativ maskin som gör livet till ett konstverk.

“Att vara sig själv” har blivit nya ledmotivet för samtidens stjärnor – snarare än att leva upp till en viss bild av vad en popstjärna eller artist bör vara söker vi oss till det unika och säregna. Ungdomar, oftast självlärda musiker, som bryter normen på oväntade sätt utmanar genrer eller tar nu klassiska stilar till sin spets. 21-åriga Gus Dapperton är en av dem, och även om denna individualism kanske i sig själv blivit en ny norm, lyckas han ändå tänja dess gränser. Med sina oförglömliga dansmoves, skimrande pärlor till texter, och en 90-tals estetik som möter 80-talspop, skapar han tidlösa låtar i den digitala tidsåldern. 

Likt artister som Mac Demarco, Maggie Rogers och boy pablo, söker sig Gus Dapperton bakåt i tiden för att utforska genrer som var som störst innan han ens var född. Men Dapperton tar ett steg längre just genom det visuella. Ända sedan första släppet – 2016 års sleeperhit "Moodna, Once With Grace” – har filmspråket varit en lika stor del av amerikanens artisteri som musiken själv. Han skapar små världar av musikvideos att dyka ner i, samtidigt som han ger lyssnaren ett soundtrack till hens egna liv. Förra årets EP “Yellow and Such” följdes upp av årets minst lika starka “You Think You Are a Comic!”, och med senaste singeln “World Class Cinema” visar Dapperton att han är mer än “bara” en ny sångare: han är en fullspäckad kreativ maskin som gör livet till ett konstverk.

Chez Ali
Bakom Chez Ali står gitarristen och sångaren Elias Mahfoud från hyllade Stockholmsbandet Steve Buscemi’s DreamyEyes. Soloprojektet föddes när Elias bodde i London och förmedlar det soulfulla indiesound som den brittiskahuvudstaden brukar förknippas med på ett eget sätt genom akter som King Krule och Cosmo Pyke.Efter att ha jobbat med projektet i snart fyra år och ha livedebuterat i fjol är 2018 året då Elias äntligen delat med sigav Chez Ali. Debutsingeln Blue Cheese släpptes i februari via Stockholmsbaserade indiebolaget Rama Lama Records.Singeln har sedan dess hyllats av Pigeons & Planes, HYMN, Nöjesguiden mfl., Highsnobiety vann bästa citat när manmenade att Chez Ali låter som "If Mac DeMarco was attractive in a non-gross way and used a drum machine.”. Detatmosfäriska och välutvecklade soundet skapar en kontrast mellan textens hjärtekross och den tidlösa och melodiskainstrumentationen som tydligt exemplifieras på debutsingeln vilken är en god introduktion till Chez Ali som under sina liveframträdanden visat upp ett brett register.

Elias projekt har sedan debuten gjort internationell livedebut med datum i Storbritannien och öppnat åt hypade DreamWife. I oktober släpptes nya singeln Adore You som visar upp en ny, mer dansant, sida av Chez Alis breda spektrum, ettspektrum skapat av en smältdegel av influenser som sträcker sig från indieikoner som Pavement till R&B-storhetersom D’Angelo. Singeln är en del av den debut-EP:n Buenas Noches Club som släpps den 9 november via Rama LamaRecords och bara är början på avtäckningen av den spännande personliga låtskatt Chez Ali ständigt utvecklar.