http://debaser.se/kalender/21159/ Debaser Strand 2018-09-08 2018-09-08
Klubb
Datumet har passerat
Demokratiskt Dansgolv!
Lör 8 SepStrand, stora scenen

Demokratiskt Dansgolv!

Lör 8 Sep Kl 21-03
DD start kl 23.00.
strand, stora scenen 20 år

Demokratiskt Dansgolv!

Äntligen är Demokratiskt Dansgolv tillbaka på dansgolvet!

Demokratiskt dansgolv innebär en tävling mellan två DJ-par som spelar efter publikens val av låt. 

Så här går det till: 1) Ni dansar. 2) Två dj-lag presenterar varsin låt på en skärm på scenen. 3) Ni röstar fram nästa låt genom att dansa på den sida av dansgolvet där er favoritlåt presenteras. 4) En domare utser en vinnare. 5) Det dj-lag med flest dansare på sin sida av dansgolvet vinner omgången. 6) Det vinnande laget spelar låten ni har röstat fram och ni dansar igen. 7) Ny omgång. 

LAG 1: SISTA DANSEN 
Annika Bäckström (Toppar & Dalar) och Ann Edliden intar stridsposition i dj-båset. Dansskorna är putsade och ölen är kallare än vanligt (och går ner som saft). Era hjärtan ska vinnas med new wave, punk, disco och självklart indie indie indie. Tillsammans ska vi dansa fastän hjärtat brister och kyssa bort allt det onda. Det känns så rätt, så hjärtskärande rätt, when we are winning. 

LAG 2: TVÅ STYCKEN INDIEPOPULISTER.
Hemmalaget bestående av Nina Kienast och Richard Rossa står redan obrytt och väntar i ringhörnan. Med sina slitna converse, KENT ciggaretter och "Slow Blow" tygkassar tyngda av festivalvarma törleyflaskor signalerar dom att det kommer bli en tuff match. Uppfostrade i en tid då ironi haft samma status som nattsvart allvar har dom lyckats format ett musikbibliotek som sträcker sig från en midsommarnatt på Harry´s i Sölvesborg till dendär hemliga Red House Painters spelningen i en källarlokal i Brooklyn 1999. I Indiepoulisternas värld finns det riff i Hanson Brothers "Mmm-bop" som slår ann lika hårt som Tindersticks under Sub-Pop tiden. Eller - är dom ironiska nu igen?

Med sina sänkta huvud och blickarna ständigt fixerade mot skospetsarna är det omöjligt att avgöra.
Om indiepopulisterna nu lyckas hålla luggen borta från att fastna i kajalkladdet, kommer detta bli en farlig match. 
Eller?