http://debaser.se/kalender/21229/ Debaser Strand 2018-10-05 2018-10-05
Klubb
Datumet har passerat
Verkligheten | Tellus.
Fre 5 OktStrand, bar brooklyn

Verkligheten | Tellus.

Fre 5 Okt 18.00

Tellus: ca kl.20.00
Verkligheten: ca kl.21.00
strand, bar brooklyn 20 år
Evenemang på Facebook.
indie pop indie rock

Verkligheten | Tellus.

Releasespelningar med Verkligheten och Tellus (Septembernatt Records).

Verkligheten: 
“Hur man än vrider och vänder på allt så går det ändå oftast åt helvete. Det är verkligheten.” Indiepop-duon Verkligheten består av Filip Lundgren och Edwin Ekstedt. Duon debuterade i april med singeln "Ta mig hem". Med texter om att allt går åt helvete stöpta i ett skitigt, gitarrbaserat sound levererar Verkligheten medryckande indiepop med melodier som etsar sig fast i hjärnan.

Den 3 augusti släpptes uppföljarsingeln "Du lär dig med tiden", som åkte direkt in på Spotifys egna spellistor "New Music Friday Sweden" och "Indie Highlights" och har även uppmärksammats som en av de bästa låtarna just nu av Musikguden i P3. Singeln nådde över 10.000 streams på en vecka, och tog sig även in på topplistan "Viral 50 i Sverige" på Spotify. Den 28 september släpps duons tredje singel, ”Idioten”, vilken ska firas stort med releasefest på Bar Brooklyn! 

Tellus:
Tellus är inte bara det tredje klotet från solen, utan även Sveriges tredje nyaste popband. Fem musiker träffades under deras musikstudier i Stockholm och bestämde sig under Tomas Hellberg och Nils Hidemarks regi spela in låtar under namnet Tellus. Resultatet av detta är bland annat bandets debutsingel ”Vill du ha det så”, där destillerade Johnny Marr-gitarrer stöpts i svenskt New Wave-format och kryddats med influenser från den svenska popscenen. Tellus består av gräddan av Sveriges unga musiker, och medlemmarna har tidigare setts bakom artister som Mankind, Johannes Räihä, Honeymilk och Kristofer Greczula. Ett riktigt superband med andra ord!

”Vill du ha det så” är 3 minuter och 22 sekunder kontemporär tinderångest i F-dur som producerats tillsammans med bandets ljudvisionär Anders Eriksson. Singeln släpptes 29 juni på Septembernatt Records, och uppföljarsingeln ”Stackarn” släpps under hösten. 

Konserter

Visa alla evenemang