http://debaser.se/kalender/21294/ Debaser Strand 2018-12-22 2018-12-22
Klubb
Datumet har passerat
Ozzy | Support: DJ Shirkhan (Safari Sound)
Lör 22 DecStrand, stora scenen

Ozzy | Support: DJ Shirkhan (Safari Sound)

Lör 22 Dec Kl 20-03 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett). Ett begränsat antal förköp! Är du 18 år eller vill säkra en plats till kvällen så finns förköp.

Ozzy | Support: DJ Shirkhan (Safari Sound)

Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg men inte riktigt där, och bar ändå med sig ett rykte om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv som växte och utvecklades hemma vid Bennets väg i Rosengård. Han kallar sig för Ozzy och har gjort musik sedan han blev tonåring, nu ett halvt liv sedan: en diktande poesiälskare som kanaliserade sin unga sorg och ilska ut ur sinnet via berättelser och skrivande.

Råhet i hans musik är omedelbar, både i texterna som glöder hett lika mycket som de blöder av känslor samt i musiken vars ljudbild reflekterar den explosivitet och smutsiga känsla han tycker att hans Malmö har. Debutalbumet Ett Öga Rött är lika personligt som det är eget, med Ozzys säregna sätt att rappa på som självklar huvudrollsinnehavare och en myriad av hårda beats som bergfast grund för honom att stå på. Under 2018 kommer Ozzy att turnera bakom Ett Öga Rött, som fått ta emot hyllningar som positionerar det som ett av 2018 års allra bästa svenska album.