http://debaser.se/kalender/21391/ Debaser Strand 2019-02-15 2019-02-15
Klubb
Datumet har passerat
Linn Koch-Emmery  | Nord & Syd | DJs To the rescue
Fre 15 FebStrand, stora scenen

Linn Koch-Emmery | Nord & Syd | DJs To the rescue

Fre 15 Feb Kl 19-03
Nord & Syd: 22.00:
Linn-Koch Emmery: 23.00
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Linn Koch-Emmery | Nord & Syd | DJs To the rescue

Linn Koch-Emmery är Sveriges senaste stjärna på indiehimlen. Singeln ”Don’t sleep on my luv” blev första singeln ut från sprillans nya EP:n ”Waves” och den ligger just nu i B-rotation på P3. 

Linn är nyligen fyllda 26 och har bara under det senaste året hunnit turnera i USA och Mexiko, agerat support under Johnossis Europaturné, spelat förband till Pussy Riot och hyllats som ”festivalens bästa artist” av Seymour Stein på MUSEXPO i Los Angeles. 

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound. Linn Koch-Emmery nya EP:n ”Waves” har hyllats både i Sverige och långt utanför landets gränser, inte minst hos PSL och en topplacering i tyska Amazons indie-lista.

Nord & Syd
Ett återkommande tema på Nord & Syds andra album 80% är att ge upp, släppa taget, sluta drömma och gå vidare. Det kan så klart finnas något sorgligt i det, men också något befriande. Det gör ont när en dröm lämnar kroppen, men man kan få väldigt lätta steg av att inte längre behöva bära den drömmen vart man än går.

Kravet på att uppnå våra drömmar, på perfektion och självförverkligande plågar oss mer än det borde. När Nord & Syd kallar skivan 80% är det ett sätt att markera mot den befängda tanken om att våra liv ska maximeras. Vi vet någonstans inom oss att lycka är omöjlig. Ändå ser vi på våra liv som ofulländade och känner oss olyckliga, istället för att bara känna en helt normal känsla av att leva. Sikta mot 80%!
“Det tog tid att spela in den här skivan, men inte orimlig tid. Under tiden har vi levt som vanligt: jobbat, varit sjuka, skaffat barn. Det som drog ut på tiden var bara dålig planering, vardag. Det är ok".

Nord & Syd debuterade med 2013 års bästa års bästa svenska album enligt kritikernas samlade bedömning, 4,3 av 5 i snittbetyg. Bandets andra studioalbum 80% släpptes den 7 december 2018. Som tidigare rör vi oss i det territorium som bandet behärskar så väl - sylvassa texter, klassisk gitarrpop och överdos av melodier.