http://debaser.se/kalender/21396/ Debaser Strand 2019-02-08 2019-02-08
Klubb
Datumet har passerat
Peter Bjorn and John | Freja The Dragon | DJs Uppgång & Fall
Fre 8 FebStrand, stora scenen

Peter Bjorn and John | Freja The Dragon | DJs Uppgång & Fall

Fre 8 Feb Dörrar: 19.00
Live börjar ca kl 21:30
strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.

Peter Bjorn and John | Freja The Dragon | DJs Uppgång & Fall

Peter Bjorn and John bildades 1999, och hann släppa två album innan man blev en världsangelägenhet med plattan ”Writer’s Block” och singeln ”Young Folks” år 2006. Sedan starten har bandet varit experter på att förnya sig själva utan att tumma på varken melodi eller kvalitet. Oavsett vilken skrud bandet har valt att klä sina små mästerverk i så har kärnan och känslan i låtarna alltid varit densamma. Med 2016 års ”Breakin’ Point” skapade trion ett blänkande popalbum och i höst är det äntligen dags för en uppföljare. Den nya plattan som fått titeln "Darker days" släpptes i oktober i år.

"Vårt gemensamma mål var att prata mindre och spela mer,” säger Björn. "Idén "anything goes" som tillämpades på det sista albumet fanns kvar, men vi bestämde oss för att göra allt själva den här gången. Vi skar bort meningslösa diskussioner och mellanmän, och gjorde varje bandmedlem till sin egen chef och producent. Vi behövde inte förklara alla drag som vi gjorde."

"Det handlade om att gå tillbaka till hur vi brukade arbeta," tillägger Peter. "Tidigare släppte vi en skiva vartannat år och de flesta av dem har vi producerat i Stockholm. Jag gillar verkligen att skapa skivor snabb, och sedan gå vidare till nästa sak - ständigt i rörelse. Det hjälper till att hålla uppe glädjen i det hela".