http://debaser.se/kalender/21400/ Debaser Strand 2019-02-16 2019-02-16
Klubb
Datumet har passerat
Henric De La Cour | White Birches | DJ Tess de la Cour
Lör 16 FebStrand, stora scenen

Henric De La Cour | White Birches | DJ Tess de la Cour

Lör 16 Feb Kl 20-03
Live börjar ca kl 22
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Henric De La Cour | White Birches | DJ Tess de la Cour

Ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen.

Henric de la Cour är i det närmaste ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen. Men band som Yvonne och Strip Music har han över två decennium vart en mittpunkt för scenen.

Det inte många vetat är att Henric under alla år burit på en tung hemlighet. Att han har sjukdomen cystisk fibros. En sjukdom som nästan garanterat betyder döden i tidig ålder. Dokumentärfilmaren Jacob Frösen följde Henric under nästan fyra år och skildrade sjukdomen och att leva med döden som ständig följeslagare. Filmen fick fantastisk kritik och sändes flera gånger på både SVT och NRK i Norge. Mot slutet av filmandet av dokumentären så inträffar något, Henrics mutation av cystisk fibros går plötsligt att bromsa. Något som vänder upp och ner på livet totalt. Allt får helt plötsligt en ny mening. Inget blir sig likt igen.

"Gimme Daggers" är Henrics kanske mest personliga skiva. Där det ständiga mörkret bryts sönder, där livet tar oanade vägar. Ett slags farväl till en värld som endast har målats i totalt mörker. "Gimme Daggers" är utan tvekan Henric de la Cours absolut mest kompletta skiva sedan solodebuten. Ett slags farväl till döden och en försiktig blick framåt.

Räkna med en unik konsert när Henric De La Cour ställer sig på Debaser Strands scen den 16 feb.