http://debaser.se/kalender/21407/ Debaser Strand 2019-03-29 2019-03-29
Klubb
Datumet har passerat
Södra Sverige | Vidro | DJs Garageland
Fre 29 MarStrand, stora scenen

Södra Sverige | Vidro | DJs Garageland

Fre 29 Mar Dörrar kl 19
Live börjar ca 21
strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.
punk indie rock post-punk

Södra Sverige | Vidro | DJs Garageland

Sveriges största rockband. Beroende på hur man definierar rockband. Luften är fri.

Supergruppen Södra Sverige släpper 15 februari albumet ”Död musik” och i mars åker de på en viktig turné. Redan 11/1 släpps det perfekta smakprovet i form av dubbelsingeln ”Säg nja till livet" och "Jag ska aldrig bli kär igen".

Jämför man nya skivor med klassiska skivor är det lätt att tänka att man bevittnar ett moraliskt mutbrott, eller ett psykiskt sammanbrott. Men när den klassiska skivan uppstår i nutid och inte är ett historisk uttryck som tecknar en dåtid, måste vi tala om den. Ändå är det vanskligt och problematiskt med jämförelser.

"Död musik" är mer än bara en bra, perfekt faktiskt, rockskiva. Den är dessutom en komplex och unik sådan.

Du kan åka buss till ditt skitjobb eller arbetsförmedlingen eller till skolan utan att hata eller vilja döda alla andra passagerarna på denna erbarmliga resa som är allas våras liv. "Död musik" gör det åt dig. Den peppar dig, den lugnar dig och den tar hand om dig. Det är den bästa rockskivan du hittills inte hört.

Språk och fantasi räcker inte till för att beskriva alla lager av information som finns här.

Ändå ställer sig inget i vägen för själva upplevelsen, låtarna och texterna är inte överlastade. Den musikaliska direktupplevelsen är större och viktigare än alla dessa lager. Att det ändå är en helt igenom fysisk skiva. Det vill säga, musiken ger lyssnare direkta fysiska sensationer som exempelvis starka känslor, kroppsliga rörelser och intellektuella tankar.

Södra Sverige är en supergrupp. Mattias Alkberg, Henrik Palm och Anton Alamaa har välprofilerade solokarriärer, de andra är låtskrivare, musikaliska motorer, i Les Big Byrd (Frans Johansson), El Parador (Johan Törnqvist) och Viagra Boys (Henrik Höckert).

Sveriges största rockband. Beroende på hur man definierar rockband. Luften är fri.

Vidro:
Punk från stockholm med medlemmar från bland annat Diagnosis?Bastard!, Bad Nerve och Kurt i Kuvös. Bandet har precis släppt deras första platta ”Allt brinner” som ni kan lyssna på här: https://open.spotify.com/artist/2PvllJTBKE17fG2ltGAGL8?si=CRm84t_HSiK6FdrycVe_-A