http://debaser.se/kalender/21415/ Debaser Strand 2019-06-07 2019-06-07
Klubb
Datumet har passerat
Stephen Malkmus & The Jicks | Vero | DJs Bittersweet
Fre 7 JunStrand, stora scenen

Stephen Malkmus & The Jicks | Vero | DJs Bittersweet

Fre 7 Jun Dörrar: 19.00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.
lo-fi indie rock shoegaze

Stephen Malkmus & The Jicks | Vero | DJs Bittersweet

När slacker-legendarerna Pavement upplöstes i slutet av 90-talet bildade frontpersonen Stephen Malkmus bandet The Jicks.

Utan att tumma på sitt egensinniga låtskrivande har Malkmus etablerat The Jicks som en ultimat uppföljning på Pavement, samtidigt som bandet i högsta grad existerar på egna ben. På album med The Jicks känns Malkmus sprudlande kreativitet helt ohämmad, och trots att Pavement kanske inte var världens striktaste band så känns han betydligt friare på flera olika sätt. Hittills har det blivit sju album som alla bidrar med något nytt till Malkmus mångfacetterade katalog. Idag består bandet förutom Malkmus av Joanna Bolme, Mike Clark och Jake Morris, och är bättre och mer samspelta än någonsin förr. Året giv, fantastiska Sparkle Hard, har mottagits med strålande kritik och gavs bland annat slående 8.0 av
tastemakersidan Pitchfork.

VERO
Trion VERO är definitionen av ett modernt band. Sammanförda av nattlivet, gick de från att mixa disco, till att starta ett band och äntra rockscenen. Julia Boman, Amanda Eddestål och Clara Gyökeres har ingen trummis av anledningen “an 808 is never late”, istället jobbar bandet endast med gitarr, bas och synth, vilket har gett upphov till deras distinkta sound. 
På debut EP:n Saxophones and Danger Zones banar VERO vägen för en ny ådra i svensk populärmusik. Öppningsspåret Dry Kisses är ett 80-talsromantiskt giftemål mellan Tears for Fears och Jesus & The Mary Chain, The Cure-popiga Don’t Care/Die With You och Love Bark som närmast kan beskrivas som en bad taste boogie framförd av John Cooper Clarke medan In Flames låter som om New Order och Patti Smith har tappat fattningen tillsammans på ett rave. De är genrelösa, nytänkande, djärva - och visar med integritet och humor varför de kallas svenska popens svarta får.