http://debaser.se/kalender/21415/ Debaser Strand 2019-06-07 2019-06-07
Klubb
Stephen Malkmus & The Jicks | Vero
Fre 7 JunStrand, stora scenen

Stephen Malkmus & The Jicks | Vero

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

250 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Fre 7 Jun Dörrar: 19.00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.
lo-fi indie rock shoegaze

Stephen Malkmus & The Jicks | Vero

När slacker-legendarerna Pavement upplöstes i slutet av 90-talet bildade frontpersonen Stephen Malkmus bandet The Jicks.

Utan att tumma på sitt egensinniga låtskrivande har Malkmus etablerat The Jicks som en ultimat uppföljning på Pavement, samtidigt som bandet i högsta grad existerar på egna ben. På album med The Jicks känns Malkmus sprudlande kreativitet helt ohämmad, och trots att Pavement kanske inte var världens striktaste band så känns han betydligt friare på flera olika sätt. Hittills har det blivit sju album som alla bidrar med något nytt till Malkmus mångfacetterade katalog. Idag består bandet förutom Malkmus av Joanna Bolme, Mike Clark och Jake Morris, och är bättre och mer samspelta än någonsin förr. Året giv, fantastiska Sparkle Hard, har mottagits med strålande kritik och gavs bland annat slående 8.0 av
tastemakersidan Pitchfork.

VEROStockholmsbaserade rockbandet VERO har på mindre än ett år cementerat sig som en genreöverskridande käftsmäll som sticker i ögonen på de flesta. Med uppsättningen gitarr, bas, sång och trummaskiner blandar Julia Boman, Clara Gyökeres och Amanda Eddestål 90-talsrock, gamla syntar och boogie woogie med ett aldrig sinande självförtroende. Efter att ha uppmärksammats av internationell musikpress som The Line of Best Fit, Wonderland och Clash utsedde Musikguiden i P3 singeln ”Virtue” till den 17:e bästa låten år 2017 och bandet kallades ”the black sheep of Stockholm pop music”. VERO’s livespelningar har lämnat de flesta att gapa efter mer och 2019 är det dags för ny musik.

Konserter

Visa alla evenemang