http://debaser.se/kalender/21455/ Debaser Strand 2018-11-16 2018-11-16
Klubb
Datumet har passerat
Vita Bergen | Klara & Jag | DJs Klubb To The Rescue
Fre 16 NovStrand, stora scenen

Vita Bergen | Klara & Jag | DJs Klubb To The Rescue

Fre 16 Nov Kl 20-03
Klara och Jag live ca kl.22, följt av Vita Bergen.
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp).

Vita Bergen | Klara & Jag | DJs Klubb To The Rescue

Vita Bergen kommer tillbaka till Debaser Strand, senaste gången var det utsålt. Senaste singeln Under the Sun var en av P3:s mest spelade svenska låtar och Vita Bergen har med mer än 100 spelningar på internationella indiescenen runtom i Europa ett gediget track-record. Ni som har sett Vita Bergen live behöver ingen närmare introduktion, ni som inte har sett dom, kom och gör det nu!
 
Debutalbumet "Disconnection" spelades in i en etta i Göteborg 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Uppföljaren "Retriever", som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna låg högt på radiolistorna i Europa. Senast var de ute på turné med stöd av Google i Frankrike, England och Spanien.
 
Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar.  
 
Vita Bergen kommer från Göteborg och musiken är skriven av sångaren William Hellström och gitarristen Robert Jallinder. I livebandet spelar Gustaf Gunér, Jakob Kullberg och Andreas Jallinder.

Klara & Jag träffades för första gången för åtta år sedan på Södra Station. Då var de 16 år och hjärtekrossade, nu är de 24 år och orubbliga i sin tro på musiken de gör tillsammans. Tidigare i år släppte duon sin första singel via Warner Music Sweden, den Abba-inspirerade ”Fake It ’Til You Make It”. Låten växte fram när de bestämde sig för att satsa helhjärtat på musiken; ”Det var bara att fake it ’til you make it, på alla sätt.” – Johanna.För två år sedan spelade de in låten "Samma Gamla Nätter" som handlar om den där personen man verkligen inte vill träffa på en utekväll. De skickade in låten till P4 Nästa, en musiktävling för såväl nya som etablerade artister och låtskrivare, och glömde sedan bort det. Vilket ledde till att de blev minst sagt förvånade när mailet kom om att deras låt blivit nominerad och dem fick uppträda på Kungsträdgården. Spelningen resulterade i en andraplacering på listan men det dröjde ändå ett år tills de släppte Samma gamla nätter på Spotify – som trots det klättrade den rakt upp till förstaplatsen på Spotifys virala lista.

Konserter

Visa alla evenemang