http://debaser.se/kalender/21492/ Debaser Strand 2019-01-05 2019-01-05
Klubb
Datumet har passerat
GAMLA PENGAR | SJU SVÅRA ÅR | ALLVARET | GARAGELAND
Lör 5 JanStrand, stora scenen

GAMLA PENGAR | SJU SVÅRA ÅR | ALLVARET | GARAGELAND

Lör 5 Jan Kl 19-03
Live ca kl 21
strand, stora scenen 20 år

GAMLA PENGAR | SJU SVÅRA ÅR | ALLVARET | GARAGELAND

Garageland sparkar igång 2019 med en kväll med tre av Sveriges absolut bästa punkband!

GAMLA PENGAR
Inget beskriver egentligen Gamla Pengar bättre, än titeln till fjolårets ep ”Ingen kan allt - men alla kan dra åt helvete”. Titeln sammanfattar bandets hela existens i form av texter, musik och liveframträdanden. Ständigt hyllade av både publik och kritiker sedan starten 2009, står de dock stadigt med fötterna i underjorden med ett utsträckt långfinger mot den självcentrerade värld som tyvärr blivit norm. Självklart tolererar du inte heller orättvisor i form av sexism, främlingsfientlighet och kommersialismens utarmande av jordens resurser, och Gamla Pengar erbjuder det perfekta soundtracket till ditt motstånd. I november släpps så äntligen album nummer två ”En attraktiv profil", som enligt dem själva låter som det oönskade kärleksbarnet mellan Arcade Fire och Abbath! Lyssna på titelspåret redan nu och avgör själv.

SJU SVÅRA ÅR
Sju Svåra År blandar intensiv energi med träffande texter och snygga melodier. Byggt på lika delar rå klassisk punk som modern melodisk punk gör bandet musik som är omöjlig att värja sig emot. Det är politiska texter med poetiska utbrott och mörka melodier fyllda med hopp. 2012 släpptes det fantastiska debutalbumet "Storma varje hjärtat" och i mitten av mars släpptes den lika fantastiska uppföljaren "Ingen tog det som ett skämt" på Gaphals Records.

ALLVARET
Glöm punkig plakatpolitik utan egentligt innehåll. Allvaret levererar punk om det som innerst inne river och klöser. Utan inlindning får vi höra om smutsen, sorgen, skulden och skammen. Sällan har texter känts så här ärliga och intima. Här finns ingen förställning eller tomma, coola poser. Parat med snygg, melodiös punk som ömsom smeker och ömsom slår är Allvaret en fullträff. Kom och bländas av energin på scenen. Gå sen hem och fundera på förväntningarna, relationerna, arbetet, stressen, tankarna, idealen som bryter ner dig. Var det någon som sa att det personliga inte är politiskt? 

Garageland
Garageland startade hösten 2016 och har sedan dess levererat spelningar med bl.a. Vånna Inget, Matriarkatet, Riddarna, The Dahmers och en massa andra fantastiska band. Vi gillar punk, postpunk, indie, skramlig rock och stökig pop. Numera håller vi enbart till på Debaser.