http://debaser.se/kalender/21583/ Debaser Strand 2019-03-01 2019-03-01
Klubb
Datumet har passerat
Lastkaj 14 | Death by Horse | Sardo Numspa | Vet hut
Fre 1 MarStrand, stora scenen

Lastkaj 14 | Death by Horse | Sardo Numspa | Vet hut

Fre 1 Mar Dörrar: 19:00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.
punk

Lastkaj 14 | Death by Horse | Sardo Numspa | Vet hut

En bolagsstämma med trallpunk högst upp på dagordningen

Lastkaj 14
2017/18 blev åren då Lastkaj 14 på riktigt presenterade sig för den bredare massan. Från att mestadels ha spelat för inbitna trallpunkare nådde bandet med fjärde albumet ”Becksvart” enhelt ny lyssnarskara. Flitigt turnerande, en brinnande tro på det dom gör samt en ständigt växande publik gör att LK14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige! Live har kvartetten gjort sig kända för att leverera melodiös 2-taktspunk i ett jävla tempo varvat med brandtalsliknande mellansnack av såväl politisk som känslomässig karaktär. Detsom kännetecknar bandet är att dom trots toksnabba låtar aldrig låter det gå ut över melodierna och stämsången. Att alla i gruppen dessutom delar och växlar på leadsången gördet svårt att inte ryckas med i ursinnet, vemodet och ångesten som LK14 piskar upp med sin trallpunk.

Bandet släppte i höstas 3-låtarssingeln ”För Sverige” som handlar om valet, hopplösheten i Sverige samt det ständigt närvarande hotet från högerextrema makter.

”Vi tyckte det kändes angelägnare än någonsin att skriva några låtar om det rådande läget, säger Stryparn. Då högerextrema partier lockar närmare 18% av väljarna måste vi vara ännutydligare med att visa vart vi står och vilken värld vi vill leva i.”

På Spotify har skivan ”Becksvart” mer än 2,1 miljoner lyssningar och den alltid lika aktuella singeln ”För Sverige” har nått ut till nästan 200 000 lyssnare bara under hösten.

Under 2018 har gruppen turnerat för slutsålda lokaler i Sverige men de har även hunnit med en 2 veckors tysklandsturné trots att språket som framförs fortfarande är svenska!

Musikaliskt har Lastkaj 14 förändrat sig mellan varje skiva, men bandet har alltid behållit ena foten i den snabba, melodiska trallpunken.

Redan 2003 när bandet bildades sa de:"I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene hens oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig! Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!!!"

2019 känns dessa ord mer aktuella än någonsin!

Death By Horse
Hypade Death By Horse ger genren alternativ punkrock en mall med sitt nya album ”Reality Hits Hard”. Deras omtalade liveframträdanden överraskar och ger mersmak för den allt växande fanskaran. Vårturnén 2019 startar påSlaktkyrkan den 21 februari, där dem spelar med legendariska ”The Casulties” (US), en spelning man inte vill missa!

Sardo Numspa 
Äkta skånsk trallpunk!Helsingborgsbandet Sardo Numspa bildades 2010. De har släppt två fullängdare och en EP sedan dess samt spelat på flertalet platser runt om i Sverige. Samtliga låtar sjungs på klingande skånska i ett stundtals frenetiskt tempo. Allt i äkta skånsk trallpunksanda.

Vet Hut
Vet Hut har traskat runt i Södra Sverige i några år och spelat tillsammans med band som Charta 77, Vånna inget och Lastkaj 14, bland annat. Vet Hut har också spelat på Malmö Opera vid premiären av American Idiot och en bejublad spelning på Malmöfestivalen i somras. Nu tar bandet en kort paus i skrivandet av en ny fullängdare som ska bli klar under året, för att besöka Stockholm för en första spelning