http://debaser.se/kalender/21584/ Debaser Strand 2019-01-19 2019-01-19
Klubb
Datumet har passerat
XOV | Bishat | DJ Hugo Perlskog
Lör 19 JanStrand, stora scenen

XOV | Bishat | DJ Hugo Perlskog

Lör 19 Jan Kl 19-03
Live börjar ca kl 22
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

XOV | Bishat | DJ Hugo Perlskog

Damian Ardestani a.k.a. XOV är tillbaka med nya EP:n ”Nebula”. Han har grävt djupare ner i sig själv än någonsin förr. Inspirerad av 90-tals r&b, 80-tals syntar, ljud från yttre rymden (ja faktiskt, via samplade NASA-inspelningar) och med en stor portion existens-ifrågasättande har XOV skapat en helt egen ljudvärld. I de 6 spår som EP:n innehåller får vi ta del av XOV’s inre monolog i hans strävan att hitta sin plats i universum och bli en bättre version av sig själv. 

Han slog igenom 2014 med debutsingeln "Boys don't cry" som spelades flitigt på både P3 och studentradiostationer landet runt, och följdes av ”Lucifer” som snabbt nådde Platina under våren 2016. XOVs karriär inleddes egentligen med ett Twitter-meddelande från nyzeeländska popundret Lorde. Hon hade fått i uppdrag att välja ut soundtracket till filmen The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) – och ville att XOV skulle vara med på skivan. Resultatet blev "Animal", ett spår som fick dela album med låtar från bland andra Tove Lo, Grace Jones, Kanye West och Duran Duran. 

I januari 2015 släppte XOV debut-EP:n ”Lucifer” som fick en rad internationella musikkritiker att beskriva fenomenet XOV med ord som ”a Swedish superstar in the making” och ”deliriously over the top, and resoundingly confident”. PSL, Expressen, Spotify och GAFFA listade honom som en av årets mest intressanta artister . Under sommaren spelade XOV på olika festivaler och i oktober samma år kom debutalbumet, "Wild". Albumet fick flera fina fyror i betyg. 
Bishat är en artist som levererar rå pop som är lika delar ärlig och sårbar som den är modig. Med hennes egna blend av mörk pop och modern R&B har hon hyllats av musikbloggar i hela världen. Hennes musik har hörts på radio både i Sverige och internationellt och har utsetts till Best New Artist av inflytelserika bloggar som Pigeons & Planes och Highsnobiety. I våras blev hon även invald i Spotify & Max Martins satsning Equalizer Project.  
 
Bishat har konsekvent valt att gå sin egen väg med musiken och släpper all musik på egna labeln MINAMIN.  
 
Mixtapet ”Q417” släpptes i April och har hyllats av både media och lyssnare för sina personliga texter, träffsäkra melodier egna sound. 2019 spås bli året för Bishats stora genombrott.