http://debaser.se/kalender/21610/ Debaser Strand 2019-02-09 2019-02-09
Klubb
Datumet har passerat
MANKIND | ARRE! ARRE! | MAKEOUT POINT | Garageland
Lör 9 FebStrand, stora scenen

MANKIND | ARRE! ARRE! | MAKEOUT POINT | Garageland

Lör 9 Feb Kl 19-03
Live börjar ca kl 21
strand, stora scenen 20 år

MANKIND | ARRE! ARRE! | MAKEOUT POINT | Garageland

Den 9:e februari bjuder Garageland in till releasefest för MANKINDs "My Luck Will Change"! Förutom MANKIND spelar ARRE! ARRE! och MAKEOUT POINT!

MANKIND
Den 8e februari 2019 släpper stökiga MANKIND årets första singel "My Luck Will Change". Det sägs att definitionen av en idiot är någon som gör samma sak om och om igen och förväntar sig ett nytt resultat. Det sägs att tio tusen apor vid tio tusen skrivmaskiner tillslut kommer att producera ett mästerverk. Saker som gör sig påmint när Art Onion i MANKIND om och om igen sjunger “waiting and wondering when my luck will change”, innan låten fastnar i en repetitiv rytmisk loopdel i dialog med Berlins techno snarare än garagerock. I de förvirrade mellansnacken mellan låtarna på deras intensiva konserter har de avslöjat att både text och musiken till den nya låten är baserat på saker som de drömt. Gitarristen Alex Ceci drömde en natt att trummisen Oliver Boson visade honom hela låten på gitarr. Texten är fylld med mörka apokryfa bilder och symboler i kontrast till den drivna och svängiga musiken. MANKIND blandar naiv pop med skev psych och stökig noiserock. Bandet är ett av Sveriges mest uppskattade liveband har de spelat på festivaler som WoW och Peace &. Med all rätt - en konsert med MANKIND glömmer man inte. Bandet har tidigare fått lysande recenssioner av bland annat the Needle Drop (Anthony Fantano), NBHAP, NME Radar, thrdcoast m.fl.

ARRE! ARRE!
Arre! Arre! är tillbaka! 2015 släppte de sin hyllade debut A.T.T.A.C.K som gav bandet Manifestpriset i kategorin "Årets Punk". Bandet förvaltar arvet från riot-grrrlscenen med bravur och lyckas genom att blanda in element från bl.a surfrock skapa något alldeles eget. Sen dess har de signat med PNKSLM och skiftat medlemmar. I vår släpper de sin efterlängtade uppföljare som kommer vara ännu tyngre, snabbare och argare. Är ni redo?

MAKEOUT POINT
Makeout Point har på kort tid levererat flera starka indiepärlor och uppmärksammats både i svenska och internationella musikbloggar i länder som USA, Kanada, Japan, Italien och Storbritannien. Med sin saliga blandning av indierock, shoegaze, midwest-emo och punk så kan du förvänta dig lika delar moshpit som hångel.