http://debaser.se/kalender/21671/ Debaser Strand 2019-10-16 2019-10-16
Klubb
King Khan & The Shrines | Melody Fields | DJs Bittersweet
Ons 16 OktStrand, stora scenen

King Khan & The Shrines | Melody Fields | DJs Bittersweet

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

250 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Ons 16 Okt Dörrar: kl 18.30 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook.
garage rock soul

King Khan & The Shrines | Melody Fields | DJs Bittersweet

Mytomspunna King Khan & The Shrines är tillbaka för ännu en vildsint och dansant kväll!

Mytomspunna King Khan & The Shrines är tillbaka för ännu en vildsint och dansant kväll av explosiv vansinnig-60’s soul, stökig galenskaps-garagerock och psykedelisk adrenalin-R’n’B.

King Khan, bandets spirituella guru, frontman och överste uppviglare är ett musikaliskt kultfenomen som med en manisk scenshow och frenetisk närvaro frälst fans av allt från punk och garagerock till soul och 60’s R’n’B i över 10 år av skivsläpp, turnéer och galna spelningar.

Klädda i sina ceremoniella dräkter river King Khan & The
Shrines av sin psykedelisk soul. Tänk dig Roky Erickson backad av The Sun Ra Arkestra, eller Wilson Pickett tilsammans med The Velvet Underground.

King Khan & The Shrines, kärleksbarnet till Anubis och Kali, har massakrerat många scener runt om i världen och är kända för att ofta omvandla publiken till en svettig orgie. Om du behöver en musikalisk räddning, och din själ söker efter ett frälsning så behöver du inte leta mer…
Låt King Khan & The Shrines komma in i ditt sinne, kropp, själ och hela dina känslomässiga sår.

Gruppens första album Three Hairs & You´re Mine producerades av Liam Wayson och spelades in i den legendariska studion Toe Rag Studios i London.
Albumet släpptes via Voodoo Rhythm 2002.
Sen dess har bandet släppt fyra album och massakrerat hundratals scener världen över.

Historierna och legenderna som handlar om bandet och deras
karismatiska ledare är ofta vilda och komiska. Om de är sanna eller inte, vet man inte men en sak vet man:

”King Khan är som en brinnande pil in i natten som ingen vet hur högt eller långt den kommer flyga. Men en sak är säkert, att pilen kommer åka igenom himlen och att flammorna kommer att ljusa upp alla mörka platser.”
 – John B. Smith, grundare av Memphis aktivistgruppen The Invaders.