http://debaser.se/kalender/21846/ Debaser Strand 2019-06-01 2019-06-01
Klubb
Datumet har passerat
Garageland | True Moon | A Projection | Isolated Youth
Lör 1 JunStrand, stora scenen

Garageland | True Moon | A Projection | Isolated Youth

Lör 1 Jun 19-03 strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.

Garageland | True Moon | A Projection | Isolated Youth

Garageland bjuder in till en kväll med tre av Sveriges allra bästa postpunkband: True Moon, A Projection och Isolated Youth!

TRUE MOON
Många känner till Karolina Engdahl och Tommy Tift från deras punkband Vånna Inget men när dom gör musik som True Moon lämnar dom punken för att istället skapa en musikallisk häxbrygd baserad på lika delar postpunk, new wave och darkwave. True Moons musik är lika mörk och suggestiv som den är catchy och dansant. Influenserna kommer från klassiska band som Siouxsie And The Banshees, Wipers och Heart men presenteras på ett helt modernt sätt. 2016 släppte True Moon sitt lysande debutalbum och i höst kommer den efterlängtade uppföljaren.

A Projection
A PROJECTION startades 2013 i Stockholm, med ambitionen att vara ett äkta postpunk-band, inspirerat av klassiska grupper som The Cure, Joy Division, Sisters Of Mercy m.fl. Den första skivan ”Exit”, som släpptes i april 2015 är ett stilrent postpunk-album med tydliga referenser till det tidiga 80-talets ljudvärld och med en rå äkthet som bara ett sådant sound kan skapa.  Album nummer två, ”Framework”, släpptes i januari 2017 och även om en omisskännligt postpunk-svärta dröjer sig kvar så har musiken utvecklats och kan nu beskrivas som en dansant blandning av postpunk, indiepop och electronica, med både skärpa och djup. 

Isolated Youth
Trots att färska Stockholmska postpunkbandet Isolated Youth endast släppt en EP är de redan på god väg att etablera sig på den europeiska musikscenen efter en mängd spelningar i såväl Sverige som utomlands. Live är Isolated Youth beryktade för sin intensitet och närvaro. Bandets musik är fast förankrade i postpunktraditionen men har sitt eget originella uttryck, karakteriserat av melodiös sång samt slingor hos såväl bas som gitarr, kombinerat med driv och tyngd. I musiken finns en inre spänning mellan det vackra och mörk dissonans, en spänning som också syns på skivomslaget där titeln ”Warfare” ackompanjeras av en vacker bild på en liten flicka i vitt kontrasterad mot svart bakgrund.

Garageland
Garageland startade hösten 2016 och har sedan dess levererat spelningar med bl.a. Makthaverskan, Riddarna, Tomma Intet, Agent Blå och en massa andra fantastiska band. Vi gillar postpunk, punk, indie, skramlig rock och stökig pop. Numera håller vi enbart till på Debaser.