http://debaser.se/kalender/21885/ Debaser Strand 2019-08-24 2019-08-24
Klubb
Datumet har passerat
Fools Gold Efterfest | ShitKid | Cat Princess | Therese Lithner
Lör 24 AugStrand, stora scenen

Fools Gold Efterfest | ShitKid | Cat Princess | Therese Lithner

Lör 24 Aug Kl 20-03
Live ca kl 21
strand, stora scenen 20 år

Fools Gold Efterfest | ShitKid | Cat Princess | Therese Lithner

DJs Felix Lindén, Elin Strömberg, Astrid Arnamo, Nina Elmi & Amanda Salomonsson

Fools Gold är en festival och marknad för fristående skivbolag som genomfördes för första gången 2018. 

Den 24 augusti är det dags för den andra upplagan. Återigen är Tantolunden platsen där akter från några av svenska indiescenens främsta bolag kommer att spela live och skivbolagen sälja vinyler, kassetter m.m.. 

Efter att festivalen avslutats i Tanto fortsätter kvällen ett stenkast bort på Debaser Strand med både fantastiska liveband och DJ:s för den som aldrig vill att Fools Gold ska ta slut. 

DJs: Felix Lindén (HYMN, Garageland, Bittersweet m.fl.) 
Elin Strömberg (P3, Popmani, Klubb Common People)
Astrid Arnamo (Mind Fuzz)
Nina Elmi & Amanda Salomonsson

ShitKid
ShitKid är ursprungligen ett alias för Åsa Söderqvist men har vuxit till en duo med kompisen Lina Molarin Ericson. De har på kort tid hunnit bli en av Sveriges mest omtalade band. De har hyllats av såväl internationell som nationell press för sina tre EP-släpp. I maj släppte ShitKid albumet ”Detention” och under hösten åker de som förband till Melvins på en stor USA-turné. 

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad, lo-fi skriven och producerad av Åsa och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.

ShitKid debuterade 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron. De har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveband. De har turnerat runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape.

2018 släpptes EPn ”This Is It” som introducerade ShitKids musik för en bredare publik. I samma veva gjorde duon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen. Debutalbumet "Fish" vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan."