http://debaser.se/kalender/22086/ Debaser Strand 2019-10-29 2019-10-29
Klubb
Inställt
Tribe Called Red (CAN)
Tis 29 OktStrand, bar brooklyn

Tribe Called Red (CAN)

Tis 29 Okt Dörrar: 17:00 strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
hip hop reggae

Tribe Called Red (CAN)

Nu tar de med sig sina euforiska beats och upplyftande melodier till Stockholm.

A Tribe Called Red skulle kunna beskrivas som en smittsam mash-up mellan hiphop, reggae, dubstep och mombathon. Samtidigt är de så mycket mer än vad som möter örat vid första genomlyssningen. 2oolman och Bear Witness tillhör båda Kanadas ursprungsbefolkning. Genom att mixa hiphop med traditionella pow wow-trummor blir de till en slags musikalisk portal mellan det historiska arvet och det modernt urbana.
ATCR bildades 2008 och deras månadsklubb i Ottawa blev snabbt en succé. Där samlades ursprungsminoriteter, sociala aktivister, inbitna musiknördar och hedonister som bara ville ha en riktigt bra fest. 2012 började resten av världen att upptäcka fenomenet: Albumet ”A Tribe Called Red” hamnade bland annat på Washington Posts årsbästalista samt blev nominerat till Polaris Music Prize.

Spolar vi fram till nutiden har ATCR hunnit bygga upp ett imponerande CV. Coachella, Bonnaroo och AfroPunk är bara några av de storfestivaler de har intagit. De har prisats och hyllats. Och längs vägen även fått ett bredare genombrott. Men en sak har inte förändrats - de är fortfarande lika nyfikna och de söker fortfarande efter rötterna till allt.

På den senaste skivan ”We Are Halluci Nation” ledde detta sökande till samarbete med bland andra den svensk-samiska rapparen Maxida Märak. Hennes jojk på det finstämda spåret ”Eanan” tillhörde skivans absoluta höjdpunkter.