http://debaser.se/kalender/22149/ Debaser Strand 2019-10-15 2019-10-15
Klubb
Datumet har passerat
Willy Tea Taylor
Tis 15 OktStrand, bar brooklyn

Willy Tea Taylor

Tis 15 Okt Dörrar kl 18
Live ca kl 20
strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook.

Willy Tea Taylor

Willy Tea Taylor har en remarkabel förmåga att sjunga om tänkvärda ämnen på ett enkelt sätt som gör hans sånger till en perfekt plats att förlora sig själv i.

Mycket av det kommer från uppväxten i det böljande landskapet runt omkring småstaden Oakdale i Kalifornien, och en familj vars historia präglas av boskapsuppfödning. Staden, som fortfarande är Willy Tea Taylors hem och kuliss till många av sångerna, är annars känd som ‘Cowboy Capital of the World’ på grund av förmågan att producera rodeo-mästare. 

Willys största passion var baseball, och det var först efter att en knäskada satte stopp för karriären som catcher som musiken fick Hans fulla uppmärksamhet. Som inspiration nämner han själv en så brokig skara som John Hartford, Roscoe Holcomb, Bob Dylan, KISS, Weird Al Yankovic och Willie Nelson, men förespråkar ofta och gärna samtida låtskrivare som Tom VandenAvond, Nathan Moore och vännen Chris Doud som han också turnerat ihop med i hemlandet. På senaste fullängdaren ‘Knuckleball Prime ‘ (2015) hade han hjälp av bland andra Benmont Tench (Tom Petty & the Heartbreakers), Greg Leisz (Bruce Springsteen, Eric Clapton), samt Gabe Witcher och Noam Pikelny från the Punch Brothers i studion, ledda av producenten Michael Witcher. 

Där många stilmedvetna folksångare inte sällan gödslar med ord kännetecknas Willy Tea Taylors lyrik av sparsamhet. Likt Guy Clark går han rakt på kärnan, håller fast vid den, delar lugnt och metodiskt med sig av den. Taylor sjunger om tillvarons små ting så att vi verkligen fattar att i det lilla gömmer sig inte sällan livets verkligt stora. Han gör det med ett betydande mått av förundran men också en vetskap om alltings skörhet och vår egen roll i detta. Han gör det kanske framför allt utan ett uns av cynism. Utan att förställa sig det minsta besitter han den lågmälda förtrolighet, den naturliga intimitet, den tröstande famn vi alla då och då har behov av att möta.

I vintras kom EPn ‘Damn Good Dog’ ut som var ett samarbete med The River Arkansas, och medan han jobbar på nästa fullängdare så kommer han till Stockholm för en spelning på Bar Brooklyn den 15 oktober.

"One of the most important American singer/songwriters of our time” - No Depression. “If you only have time for one name of a songwriter that could change your life, I would go with Willy Tea Taylor” - Saving Country Music