http://debaser.se/kalender/22331/ Debaser Strand 2019-10-25 2019-10-25
Klubb
NADIA TEHRAN
Fre 25 OktStrand, stora scenen

NADIA TEHRAN

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

150 kr + förköp

Fre 25 Okt Öppnar kl 20 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

NADIA TEHRAN

Svenska Dagbladet beskrev skivan som “himmelriket för en musikälskare” - en “hjärtstartare för en själsligt död pop värld”.

Nadia Tehran inledde sin musikaliska resa med att spela punk i Jönköping där hon växte upp, och även om hennes konstnärliga uttryck fortfarande genomsyras av punkens anda så är vårens kritikerrosade debutalbum “Dozakh: All Lovers Hell” en sorts förening av influenser från ett bredare spektrum av musik; en kontemporär, progressiv tolkning av pop. Nadia Tehran rappar, sjunger, talar, skriker, wailar; oavsett vad hon gör lämnas du knappast oberörd, och i Svenska Dagbladet beskrevs skivan som “himmelriket för en musikälskare” - en “hjärtstartare för en själsligt död pop värld”.
 
Dagens Nyheter jämför Nadia Tehran med David Bowie 1977, Björk 1993 och The Knife 2006, och på livescenen blommar detta uttryck ut till sin fulla potential. Turnén “Dozakh: Transterritorial” bjuder in publiken till Nadias alldeles egna hemliga värld av mörk dramatik - om död och återfödelse, extas och tragedi, kärlek och sorg. Med konceptuella gestaltningar som är lika gränsöverskridande som belägrande berättar hon historier om separation, förälskelse, droger, identitet, drömmar och desperation. Dozakh är en älskares helvete, en självupplevd plats som Nadia återskapar på scenen i ett ögonblick som aldrig kommer tillbaka.