http://debaser.se/kalender/22503/ Debaser Strand 2020-02-29 2020-02-29
Klubb
Peter Perrett | DJ Bittersweet
Lör 29 FebStrand, stora scenen

Peter Perrett | DJ Bittersweet

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

360 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Lör 29 Feb Dörrar kl 19.00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
rock punk

Peter Perrett | DJ Bittersweet

När han i en av låtarna väser ”Now rock’n’roll is back in me” som bara den här sångaren kan göra inser du både att han menar allvar och hur mycket du saknat honom.

2017 släppte The Only Ones i många år ”försvunne” frontfigur Peter Perrett sitt första riktiga soloalbum "How The West Was Won", en skiva som mot alla odds lyckades förvalta arvet från hans forna konstellation samtidigt som den lät remarkabelt vital för någon som har levt ett liv märkt av såväl missbruk som sjukdom samt därutöver uppnått pensionsålder. När han i en av låtarna väser ”Now rock’n’roll is back in me” som bara den här sångaren kan göra inser du både att han menar allvar och hur mycket du saknat honom. Absolut inget försämrat av att han i somras gav ut den lika inspirerade uppföljaren Humanworld. Den 29:e februari spelar Peter Perrett på Debaser Strand i Stockholm, biljetterna släpps måndagen 7:e oktober kl 11.

Peter Perrett är lika mytisk som Syd Barrett och begåvad med en lika avväpnande cool pratsång, för att inte tala om luttrad cynism, som Lou Reed. Då har vi inte gått in på låtarna som gjorde The Only Ones till ett av de mest förhäxande banden i sjuttiotalets brittiska punkvåg, även om de var för musikaliska och melodiska för att egentligen ha så mycket med punken att göra. The Whole Of The Law, Lovers Of Today, Why Don’t You Kill Yourself, City Of Fun och inte minst ofta tolkade powerpopraketen Another Girl, Another Planet tillhör allmänbildningen, åtminstone blir livet aldrig detsamma för den som haft lyckan att uppleva dem.