Nyhetsbild
Publicerat: Mån 8 Okt

Debaser på väg att bli kravmärkt!

Debaser på väg att bli kravmärkt!

Publicerat: Mån 8 Okt

Det känns väldigt bra att just idag när FNs klimatexperter kommit med sin omvälvande rapport berätta att Debaser är i processen att bli KRAV-märkt. Vi har arbetat med att vara miljövänliga under väldigt lång tid, till exempel har vi tillsammans med vår vinsamarbetspartner AMKA sedan tolv år tillbaka serverat endast ekologiskt husvin gällande vitt, rött och rosé. I och med att vi gjorde det under tiden då vi hade enheterna Debaser Slussen, Debaser Medis, Debaser Malmö, Debaser Humlegården och Debaser Strand låg vi i toppskiktet för ekologisk vinförsäljning bland restauranger vilket vi är väldigt stolta över men mindre kända för. När vi gjorde Pop Upen Debaser Slussen Terrassen 2015 gjorde vi den i samarbete med Carlsberg Hof Organic, och gjorde den till vår ”Husöl” vilket vi har haft sedan dess. All sophantering hade kretslopptänk där både mat och engångsporslin blev biogas, och glas, plast och metaller naturligtvis återvanns. Sedan innevarande år är aven vårt mousserande husvin ekologiskt och Bar Brooklyns nötburgare är av ekologiskt KRAV-kött samtidigt som det naturligtvis finns ett (ack så populärt!) utbud av fisk och vegetariska samt veganska burgare. Nu tar vi äntligen steget och KRAV-certifierar oss och lär oss samtidigt mer om vad vi på Debaser kan göra för att minska våra avtryck på den enda jord vi har. Vi ser fram emot att berätta mer om stegen framåt mot en ännu bättre värld.