Calexico’s! En KRAV-certifierad och klimatavtrycksmärkt mexikansk bar & restaurang.

Kökschef Thomas Telford har med sitt team komponerat en mexikansk meny med grund i Cal Mex köket som jämfört med Tex Mex köket är lättare och fräschare med högre syra. Tänk lime, koriander, chili, heta salsor, avokado, mango och Queso Fresco, det vill säga syrad ost. Men även sånt som kanske är nyttigast för själen som äppelchimichanga med citronvaniljglass, eller nationaldesserten flan med lagrad tequila. Tokigt gott enligt oss!

Vi är KRAV-märkta och jobbar med 100% ekologiska produkter gällande mejeriprodukter och ägg, delvis ekologiska grönsaker och enbart svenskt kött. Även vårt bryggkaffe och våra husviner och husölen är 100% ekologiskt. Vi stödjer hållbart fiske och köper fisk från Gårdsfisk samt andra hållbara fiskleverantörer. Sedan årsskiftet jobbar vi med fantastiska Klimato som hjälper oss få ner våra klimatutsläpp genom att mäta koldioxidutsläpp per maträtt och följa utsläppsutvecklingen jämfört mot tidigare perioder. Detta är oerhört viktigt med tanke på att livsmedelsproduktionen står för 20-25% av våra totala koldioxidsutsläpp! Som gäst kan du se vilken utsläppsvikt våra olika rätter har och därmed om du så önskar väga in det när du väljer vad du vill äta.

Det vi önskar är inte att ge er fine dining men väl fun dining av god kvalité, i avslappnad miljö och gärna med uppsluppna gäster. Är du mest sugen på drinkar har vi grymma Margaritas och andra tequiladrinkar, även mescaldrinkar och lagrade tequilas återfinns i mängder, tillsammans med härliga mestadels ekologiska viner och ett gediget utbud av öl. Vi är också superpigga på att göra alkoholfria drinkar där du inte behöver sakna alkoholen. Musikmässigt bjuds det på mycket soca!

Välkomna till Calexico’s – en mexikansk bar & restaurang på Södermalm.

Bienvenidos!!

Öppettider

Calexico´s är för tillfället stängt Boka bord
krav logotyp