https://debaser.se/kalender/13187/ Debaser Medis 2014-04-30 2014-04-30
Klubb
Datumet har passerat
Ison & Fille + Hemliga gäster
Ons 30 AprMedis, stora scenen

Ison & Fille + Hemliga gäster

Ons 30 Apr 21-03 medis, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.

Ison & Fille + Hemliga gäster

Djs: Willrock & Tony Zoulias

Den 22 mars inleder röda linjens stolthet Ison & Fille sin Sverigeturné. Den 30 april stannar de till på Medis!

I slutet av februari släpptes Ison & Filles efterlängtade nya album – "Länge leve vi”. Det hyllas i de första recensionerna och Aftonbladet skriver att ”ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här”. Förväntningarna är höga på en av landets största hiphopakter efter att förra skivan, "För evigt” (2011), lyftes till skyarna i media. Nöjesguiden skrev att det "kan vara svensk hiphops bästa album” och Sonic utsåg "För evigt” till ett av de 100 bästa svenska albumen någonsin. 

"Länge leve vi" är producerad av flerfaldigt Grammis- och P3 Guld-nominerade Mack Beats, Vittorio Grasso, Lorentz Alexander, Oskar Lowitz (Lorentz & Sakarias) och Collén (Petter, Timbuktu). Bland gästerna märks bland annat Aleks, Grillat och Hoosam, men också nya bekantskaper som Nebay Meles, Rosh, Amin och Michelle Zarate, samt återseenden av kända namn som Mogge (Masayah), Natty Silver och R&B-duon Fre.

Det har varit tre intensiva år för Ison & Fille sedan det senaste albumsläppet. Duon har bland annat varit ute på turnén "Ikväll är vi kungar” tillsammans med Petter. Dessutom har de uppmärksammats i tv/radio-uppdrag vid sidan om musiken. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i “Sommar i P1” och nådde en bred publik som populär programledare för "X Factor Sverige". Fille fortsätter i sin tur underhålla P3-publiken med sin egen humorshow "Lilla Al-Fadji".

Pressröster om "Länge leve vi" 

”ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här”/Aftonbladet, betyg 4 av 5 

"Tre år efter succén med återkomsten För Evigt är Ison & Fille nu tillbaka igen och kanske vassare än någonsin tidigare" /Gaffa, betyg 5 av 6 

"”Länge leve vi” är Ison & Filles kvalitetsmässigt bästa platta någonsin. Och framför allt – en av de hårdaste hiphopskivorna i Sverige på 2000-talet" /Kingsize, betyg 5 av 5 

Spelschema

23:00 Ison & Fille

Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger utgör en av Sveriges främsta, och mest respekterade hiphop-akter. De debuterade med EP:n "Tillbaka Till Gatan" 2001, och har sedan dess bl.a. släppt de kritikerrosade albumen "Vår Sida Av Stan", "Stolthet" och "För Evigt". De har samarbetat med artister som Veronica Maggio och Newkid, samt belönats på P3 Guld och varit nominerade till Grammis.