https://debaser.se/kalender/13444/ Debaser Strand 2014-04-02 2014-04-02
Klubb
Datumet har passerat
Sun Kil Moon (Mark Kozelek)
Ons 2 AprStrand, stora scenen

Sun Kil Moon (Mark Kozelek)

Ons 2 Apr 19-01 strand, stora scenen 18 år (13 år med målsman)
Evenemang på Facebook. Ät i Calexico's innan giget och gå förbi kön!

Sun Kil Moon (Mark Kozelek)

Sun Kil Moon (Mark Kozelek) kommer till Debaser Strand med nya, tokhyllade, plattan "Benji" i bagaget!

Det må vara beräknande och ytligt eller fördjupande och mångdimensionerat, men det är enkelt att förstå varför otaliga filmproduktioner – från mästerliga dokumentären Tarnation till amerikanska ungdomsöverklassorgien Dawson Creek – valt just Mark Kozeleks arrangemang. Ensam med sin nylonsträngade gitarr och en röst som är både skör och självsäker förmedlar Kozelek den känslomässiga autencitet som borrar sig in i oss alla. Oavsett om det varit med hyllade gruppen Red House Painters, i eget namn eller som Sun Kil Moon är det musik som berör och stannar kvar.

Det är intressant. För samtidigt som Kozeleks musik lätt används som en känslomässig avtryckare, som en kuliss, är det litterär musik – texterna är fantastiskt vackra självbiografiska berättelser – som kräver uppmärksamhet och omtanke. En slags motpol till nedladdningsgenerationens upplevelsepundande. Sitt still. Lyssna. Känn.

11 februari i år släpptes sjätte albumet, "Benji". En platta som tokhyllats av så gott som alla:

9,2/10 Pitchfork, 9/10 Exclaim, 9/10 The Line Of Best Fit, 4/5 The Guardian, 8/10 Festivalrykten, 5/6 GAFFA, 4/5 Aftonbladet..

Med sig på turnén har han dessutom Sonic Youth-trummisen Steve Shelley.

Missa inte!
Dj: Andreas Wåhla Wåhlström (Fritz's Corner)

Spelschema

20:30 Sun Kil Moon (US)

Sun Kil Moon startades av Red House Painters-sångaren Mark Kozelek i San Francisco 2002. Sun Kil Moons sjätte studioalbum "Benji" släpptes i februari 2014.