https://debaser.se/kalender/20434/ Debaser Strand 2018-10-25 2018-10-25
Klubb
Datumet har passerat
Julie Rhodes
Tor 25 OktStrand, bar brooklyn

Julie Rhodes

Tor 25 Okt Dörrar 18.00
Julie Rhodes Live ca kl.19
strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Julie Rhodes

Rhodes står stadigt med ena foten i den klassiska soulen, med artister som Etta James i spetsen, och med den andra förankrad i det moderna Alabama Shakes-doftande musiklandskapet.

Det var inte många år sedan Julie Rhodes spenderade sin vardag med något helt annat än att vara sångerska, nämligen i en glasskiosk. Men så hände något. En kväll efter jobbet hamnade hon på en konsert med Jonah Tolchin. De började prata och snart stod Rhodes bakom mikrofonen i det heligaste av rum: Fame Studios i Muscle Shoals, Alabama. Runt henne satt prominenta tonsmeder, som Shoals-originalet Spooner Oldham, gitarristen Greg Leisz samt sångerskan och violinisten Sara Watkins. De kom senare att bistå Julie i arbetet med att sätta toner till hennes tunga låtskatt.

Att få nyckeln till Rick Halls studio i ödemarkernas Alabama är få förunnat. Studion har använts av de flesta namnkunniga artister i boken, bland dessa återfinns Candi Staton, Bettye LaVette och Aretha Franklin. Att Julie Rhodes fick spela in delar av sitt debutalbum ”Bound to meet the devil” i studion visar att hon är i paritet med de största inom genren. 

Rhodes står stadigt med ena foten i den klassiska soulen, med artister som Etta James i spetsen, och med den andra förankrad i det moderna Alabama Shakes-doftande musiklandskapet. Julie Rhodes förvaltar som få andra det själsliga från 60-talets svettiga soulmusik och för det vidare till vårt årtusende, vilket gör The Daily Countrys beskrivning av henne närmast självklar: ”Powerhouse”.