https://debaser.se/kalender/21136/ Debaser Strand 2018-12-15 2018-12-15
Klubb
Datumet har passerat
Starmarket | Last Days of April | Klubb Start/Stop
Lör 15 DecStrand, stora scenen

Starmarket | Last Days of April | Klubb Start/Stop

Lör 15 Dec kl 19-03
Last Days Of April: ca kl 21
Starmarket: ca kl 22
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Starmarket | Last Days of April | Klubb Start/Stop

DJs Start/Stop, Drama och Anton Almqvist

Starmarket bildades i Piteå 1994, och blev snabbt en del av den spirande norrländska indie- och hardcorescenen i mitten av nittiotalet. Deras sätt att mixa melankolisk pop och skramlig indierock med attacken och energin från hardcore och punk var något nytt och förebådade på sätt och vis vågen av ”emo”-band som skulle komma ett drygt decennium senare. Starmarkets självbetitlade debutskiva blev ett av det årets mest hyllade album, och låten ”Amber” blev en undergroundhit. Precis som förebilderna i amerikanska Hüsker Dü så har Starmarket styrkan i två sångare och låtskrivare som kompletterar varandra, Fredrik Brändström och Patrik Bergman.
 
Bandets kreativa höjdpunkt kom med 1999 års Four Hours Light, deras kanske mest helgjutna och samtidigt mest experimentella album. Men trots intensivt turnerande i Europa, Nordamerika och Japan så kom aldrig det stora kommersiella genombrottet. Men för väldigt många människor världen över kommer Starmarket alltid ha en särskild plats i hjärtat. Den 15 december så återuppstår Starmarket för en konsert på Debaser Strand. Det är drygt 13 år sedan de senast spelade i Sverige så missa inte detta unika tillfälle!

Last Days of April 
Speciellt inbjudna gäster denna kväll är Last Days of April, ett band som kom fram i samma våg som Starmarket. Ledda av sångaren och låtskrivaren Karl Larsson har han med sitt Last Days of April släppt nio fullängdsalbum och en handfull EPs sedan starten 1996. Senaste åren har bandet inte spelat mycket i Sverige, men ständigt turnérat i Europa, USA och Japan där man dragit större publik. Nu har du chansen att se detta fantastiska band i deras egna hemstad. Missa inte detta!