https://debaser.se/kalender/21401/ Debaser Strand 2019-05-07 2019-05-07
Klubb
Datumet har passerat
Witch | Maidavale
Tis 7 MajStrand, stora scenen

Witch | Maidavale

Tis 7 Maj Dörrar: 18.30
Live ca kl 19
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook.
stoner metal psychedelic rock stoner rock

Witch | Maidavale

Den 7:e maj kommer klassiska stonerbandet WITCH till Debaser för en unik spelning - den enda klubbspelningen bandet gör i Europa under denna turné.

WITCH bildades 2005 när Dinosaur Jrs frontman J Mascis och hans barndomsvän Dave Sweetapple ville starta ett band influerat av klassisk sjuttiotalsmetal. Tillsammans med Kyle Thomas (sångare och gitarrist i psychbandet King Tuff) och Asa Irons (Feathers) bildades WITCH. Det självbetitlade debutalbumet släpptes året efter och räknas numera som en klassiker inom genren. På skivan blandas sjuttiotalsrock med modern psych och metal till en blytung och hypnotiserande häxbrygd. Uppföljaren "Paralyzed" adderar en punkig intensitet till musiken, ett spår av J Mascis och Dave Sweetapples bakgrund i den amerikanska punken. En bakgrund som också finns hos bandets nya gitarrist - Graham Clise från det klassiska hardcorebandet Annihilation Time.

Räkna med en konsert utöver det vanliga när WITCH kommer till Debaser Strand för den enda Europaspelning bandet gör utöver Desert Fest i London och Berlin.

---

Maidavale

Som ett av de starkast lysande banden i den nya generationen av psykedelisk musik skapar kvartetten MaidaVale en ohämmat experimentell, krautinfluerad rock som frångår det förväntade och bildar en helt egen atmosfär av ljud.

År 2016 släppte bandet debutalbumet Tales of the Wicked West som mottogs med öppna armar och ledde till intensivt turnerande runt om i Europa. På den andra fullängdaren Madness Is Too Pure, producerad av Jari Haapalainen, följer MaidaVale upp med en än mer experimentell och dynamisk ljudbild som slår fast bandets självklara plats i psykrockscenen. Madness Is Too Pure hyllades bland såväl kritiker som lyssnare för den innovativa tappningen av genren, och gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Samtidigt har bandet som liveakt ständigt lovordats för sin musikalitet och det starka samspelet mellan både musiker och publik.

MaidaVale har under de senaste åren, förutom intensivt turnerande i Europa, spelat på namnkunniga festivaler som Freak Valley, Desertfest Berlin, Duna Jam och den historiska första upplagan av Statement Festival.