https://debaser.se/kalender/21441/ Debaser Strand 2018-11-09 2018-11-09
Klubb
Datumet har passerat
Boys | La Lusid | DJs Klubb Common People
Fre 9 NovStrand, stora scenen

Boys | La Lusid | DJs Klubb Common People

Fre 9 Nov Kl 20-03
La Lusid live ca kl.22.00 följt av Boys
strand, stora scenen 20 år

Boys | La Lusid | DJs Klubb Common People

Nora Karlsson (Boys) började skriva sina egna låtar vid 17 års ålder men det var först för tre år senare att hon tillslut delade dem med andra, uppmanad av sina bandmedlemmar i PNKSLM-signade HOLY, där hon spelar gitarr och körar. Den heminspelade debut-EP:n Kind of Hurt släpptes i september 2015 och uppmärksammades av musikjournalister runt om i världen och blev kallad en av Skandinaviens mest spännande nya artister. 

Uppföljaren Love on Tour EP anlände därpå och innan Nora drog sig tillbaka för att arbeta på sitt debutalbum Rest In Peace, som äntligen anlände i våras och hyllningarna lät inte vänta på sig. Ärligt och intimt, med större ambition och starkare låtskrivande – lovorden kom både på hemmaplan från bland annat Dagens Nyheter, Sonic, GAFFA och Festivalrykten, likväl som från internationella publikationer som Rolling Stone, Noisey, Stereogum och Gorilla vs. Bear. Med Rest In Peace etablerar sig Nora Karlsson som en av sin generations mest intressanta svenska artister, ett första men knappast sista steg på vägen.


La Lusid
Som ett av Sveriges mest hyllade indieband släppte La Lusid sitt självbetitlade debutalbum i slutet på september. Ett pärlband av singlar kröntes av bitterljuva låten “Gran Canaria” som gick rakt in i rotation på både P3 och P4 och rakt upp i topp påStudentradiolistan.

La Lusid rör sig sömlöst mellan genrer och språk, debutalbumet innehåller låtar på båda språken, och är lika mycket introvert som extrovert. Med eftertänksam, intelligent pop och smarta arrangemang har bandet mutat in en egen plats i alla hjärtan som slår för det som verkligen känns.