https://debaser.se/kalender/21770/ Debaser Strand 2019-11-26 2019-11-26
Klubb
Datumet har passerat
Ezra Furman | Pom Poko
Tis 26 NovStrand, stora scenen

Ezra Furman | Pom Poko

Tis 26 Nov Öppnar kl 18:30 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Ezra Furman | Pom Poko

Ezra Furman, den hyllade singer/songwritern med ena benet i indiepopen och det andra i Elvis Graceland, kommer till Stockholm!

Ezra Furman har jämförts med storheter som David Bowie, Sufjan Stevens, Richard Hell och Jonathan Richman, och det med all rätt. Med geniala texter och ett sound som blandar indiepop, garage och 50-tals rock’n’roll, med Velvet Undergroundsk r&b har Ezra lyckats charma typ alla med öron. Lite som att se Jonathan Richmans och Wayne Countys hemliga kärleksbarn spela på Max’s Kansas City, anno 2019.

Ezra har sedan skolåldern turnerat med bandet The Harpoons, men det var först 2012 som han släppte sitt första soloalbum ”The Year of No Returning”, efter att ha finansierat plattan via Kickstarter. Albumet spelades in på vinden i huset han delade med producenten och bandkollegan Tim Sandusky. När första plattan skulle sättas hade han över 4000 outgivna låtar. Inte så konstigt då att det bara tog honom ett år att sy ihop uppföljaren ”Day of the Dog”, som också kom att bli startskottet för hans internationella framgång.

Förra året kom albumet ”Transatlantic Exodus”, under 2019 kommer nya albumet ”12 Nudes” som har den bortgångne punkrockhjälten Jay Reatards musikaliska arv som inspiration och ledstjärna. Just nu är han dessutom aktuellt med soundtracket till (och även en roll i) Netflixsuccén Sex Education.