https://debaser.se/kalender/21915/ Debaser Strand 2019-05-24 2019-05-24
Klubb
Datumet har passerat
Klubb Common People | Cat Princess | Black Beach Baby
Fre 24 MajStrand, bar brooklyn

Klubb Common People | Cat Princess | Black Beach Baby

Fre 24 Maj Kl 18-03
Live ca kl 20
strand, bar brooklyn 20 år
Evenemang på Facebook.

Klubb Common People | Cat Princess | Black Beach Baby

I mitten på maj släpper Cat Princess sitt efterlängtade debutalbum Forbidden Items och den 24 maj firas releasen på Bar Brooklyn tillsammans med Klubb Common People.

LIVE: Cat Princess & Black Beach Baby
DJs: Elin Strömberg & Lisa Elmér från Klubb Common People

SES DÄR! 💃

Cat Princess
Uppsalakvintetten Cat Princess bildades sent på en nyårsfest och debuterade kort därefter på gitarristen Robins födelsedagsfest i lokalen som sedan blev deras replokal. Sångaren Nils rekryterades efter att de andra hört honom sjunga samma kväll. Så spontant som Cat Princess kom till låter också deras musik. Den 17 maj släpps det efterlängtade debutalbumet 'Forbidden Items', smakproven 'Sweet’ och ’Silver Socks’ finns ute nu. 

Cat Princess sound och livespelningar har varit i konstant utveckling sedan 2016 års debut-EP Please Me som fick höga betyg av bland annat GAFFA och HYMN innan det återutgavs på limiterad kassett via Rama Lama Records. 2017 och början av 2018 tillägnade Cat Princess främst på landets livescener då man delade scen med bl.a. Cloud Nothings, Magic Potion och Pale Honey. Fly On Your Wall släpptes tillsammans med b-sidan Marxist with a Twist tidigt 2018 och var på många sätt en första inblick in till det retro-osande och live-energiska sound som är att vänta på Forbidden Items, ett album som låter som ett band som hittat rätt.