https://debaser.se/kalender/21936/ Debaser Strand 2019-05-17 2019-05-17
Klubb
Datumet har passerat
[ingenting] | SAIGON
Fre 17 MajStrand, stora scenen

[ingenting] | SAIGON

Fre 17 Maj Kl 19-03 strand, stora scenen 20 år

[ingenting] | SAIGON

DJs Klubb Common People

[ingenting] som under vintern släppte sitt fjärde album STXLM avslutar vårens sverigeturné på Debaser Strand 17 maj.

Man utlovar sedvanlig punkdrömsk energi och beckmörka ballader när man i gränslandet vår/sommar dessutom firar release av nya singeln Månblod. Bandet som alltid levererar och aldrig slutar att överraska återvänder till Hornstull strand för ännu en natt att minnas. 

Saigon
Sedan uppkomsten i Berlin runt 2011 har Saigon släppt tre fullängdsalbum och ett antal mindre släpp, flyttat sin bas till Stockholm och turnerat olika delar av Europa flera gånger - där de ofta uppmärksammats för sina uttrycksfulla och explosiva liveframträdanden. På sina inspelningar har de däremot snarare fokuserat på experimenterande och omsorgsfull sammansvetsning av ljud och melodi, med resultat som beskrivits som eklektiska och uppfinningsrika.

Deras fjärde fullängdsalbum, passande namngiven ‘IIII’, fungerar som ett steg bort från Saigons vanliga experimenterande, bearbetande sätt att spela in på. Den här gången har de fångat sitt sound live, som en sammansvetsad enhet. Resultatet är råare och mer avskalat än bandets tidigare släpp - mer likt den mer utåtriktade inkarnationen av Saigon som känns igen från deras liveframträdanden - utan att skygga tillbaka från den karaktäristiska blandning av maskinliknande rytmer, mörka syntmattor, skrikande gitarrer och starka melodier som är Saigon.