https://debaser.se/kalender/22087/ Debaser Strand 2019-09-06 2019-09-06
Klubb
Slutsålt
Den Svenska Björnstammen | Hemliga Klubben
Fre 6 SepStrand, stora scenen

Den Svenska Björnstammen | Hemliga Klubben

Fre 6 Sep Öppnar kl 19
Live ca kl 21
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Den Svenska Björnstammen | Hemliga Klubben

I slutet av sommaren beger sig Den Svenska Björnstammen ut på sin kortaste turné hittills!

Björnstammen åker ut på (mini) turné och går under namnet “Höstkanten” som kommer att äga rum vid den exakta brytpunkten mellan sommar och höst. Nytt för denna gång (förutom massa nya låtar) är att Mattias Göransson kommer vara tillbaka på scen. Det här blir den första, sista och enda chansen 2019 att se björnstammen spela på sitt rykande färska, och av P4 kritikerrosade album Iskanten.

“På det här albumet skapar de en innerlighet och känsla i texterna som ger en annan slags gemenskap och det är kanske bland det finaste som går att höra just nu i svensk musik”
(P4 - Sveriges radio).

Den Svenska Björnstammen slog igenom 2011 med låten “Vart jag mig i världen vänder” och albumet “Ett fel närmare rätt” (2012). Bandet fick ta emot priser som “bästa nykomling” och“årets låt” på P3 Guld, samt Aftonbladets livepris Rockbjörnen som “årets svenska grupp”. 2014 kom uppföljaren “I förhållande till” och 2015 kom bandets tredje album “Country” med singeln“Förlåta eller svika” som sålde platinum. Totalt har bandet över 100 miljoner streams på Spotify.

Iskanten släpptes 10 maj, förutom på streamingtjänster så släpptes albumet på en egentillverkad trälåda. Det hittills enda kända sättet att få tag på lådan är via seger i det egentillverkade spelet “krocka inte”.