https://debaser.se/kalender/22202/ Debaser Strand 2019-09-20 2019-09-20
Klubb
Datumet har passerat
Garageland | The Dahmers | Snake | The Scrags
Fre 20 SepStrand, stora scenen

Garageland | The Dahmers | Snake | The Scrags

Fre 20 Sep Kl 20-03 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Garageland | The Dahmers | Snake | The Scrags

Garageland startar hösten med en kväll med tre av Sveriges ösigaste rock'n'rollband.

Idén bakom The Dahmers började som ett löst snack mellan några vänner på en galen halloweenfest 2011. Men redan dagen efter träffades de för första gången i replokalen och inte långt därefter släpptes deras första EP. Bandnamnet tog man efter den ökända seriemördaren Jeffrey Dahmer, vilket går hand i hand med medlemmarnas gemensamma intresse för skräckfilm och fascination för människans mörka sida.Rent musikaliskt är influenserna många. Man kan höra inspiration från band som Ramones, Thin Lizzy, Misfits och Kiss. Resultatet blir energifylld punkig garagerock med catchiga pop-melodier och slamriga trummor. Dessa färgstarka kontraster gör The Dahmers till ett musikaliskt Frankensteins monster. Skräckorkestern från Bromölla släppte sitt debutalbum ”Demons” 2014 och har sedan starten flitigt släppt ut både singlar och EP’s på löpande band. Deras singel “Blood on my hands” knep en plats på P3’s årsbästalista 2016. 2017 släppte bandet sitt andra album “In the Dead of Night” som följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa.The Dahmers är nästa stora band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk, The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

SNAKE
Sen starten 2014 har Snake röjt och härjat med sin råa och coola syntiga punkrock på ett flertal  mindre och större scener runtom både i Sverige och i norra Europa. 2015 släpptes deras första album ”Cradle Of snake” på tyska labeln Sounds of Subterrania och 2016 vann de pris för årets rock på Manifestgalan i Stockholm.Efter ett par års intensivt spelande och turnerande var behovet av en paus stor, tid för att bara ta det lugnt och för att börja skriva nytt material var nödvändigt. Sakta men säkert har nu arbetet med nytt material till album nr två satts igång.

THE SCRAGS
The Scrags har beskrivits som en hällristning av neonljus, som sveriges bästa punkrockband eller som något som för en till klippiga berg, död och öken. Man har även försökt beskriva deras musik genom att jämföra den med känslan av att stirra in i ett elektromagnetiskt kaleidioskop drickandes folk öl i en källare.Spridda jämförelser med band som The Gun Club, Modern Lovers, Stooges, Hawkwind och Black Flag har även använts som beskrivningar av deras musik eller framtoning. Men mest är de kända för sina excentriska och råa liveframträdanden. I år kommer deras tredje fullängdsalbum ut, inspelat av Stefan Brändtröm (Gitarrist, låtskrivare och producent i det nu legendariska bandet Henry Fiats Open Sore).