https://debaser.se/kalender/10614/ Debaser Medis 2013-08-23 2013-08-23
Klubb
Datumet har passerat
BROOKLYN, SWEDEN presenterar EL-P
Fre 23 AugMedis, stora scenen

BROOKLYN, SWEDEN presenterar EL-P

Fre 23 Aug 21-03 medis, stora scenen 20 år

BROOKLYN, SWEDEN presenterar EL-P

+ B-line goes Brooklyn + Def

Vi är väldigt glada över att kunna presentera den andra upplagan av Brooklyn, Sweden. Förra året flög vi hit 16 band, i år breddar vi oss och bjuder in till, vad vi skulle vilja kalla, Sveriges största kulturfest tillägnad Brooklyn. Tillsammans med Brooklyn Brewery skeppar vi in det vi tycker är bland det bästa då det kommer till KULTUR från Brooklyn just nu. Vi snackar såklart musik men det är inte bara där vårat fokus ligger. I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare.

EL-P
EL-P hör till den hårda och aggressiva änden av den amerikanska hip hop-scenen, och är särskilt känd för sina nästan omöjliga ordlekar och framförandet av dessa. EL-P aka Jaime Meline från New York har som såväl soloartist som en medlem av Company Flow hört till en av den alternativa hip hopens mest framträdande och avgörande personligheter under de senaste 10-15 åren. Också som co-grundare och ägare av det ledande skivbolaget Definitive Jux, som medlem i hip-hop-supergruppen The Weathermen och som en betydande del av konstnärsgruppen Cardboard City har han bidragit till att utveckla och forma den alternativa hip hop-scenen.

DEF
Före och efter giget med EL-P styr den nya klubben Def hiphop-skutan i restaurangen! Def är en hybrid, en blandning, av all möjlig musik född från den elektroniska musikvärldens skärpa och hiphop-världens tyngd, och klubbens tematik skiftar och svajar mellan musikstilarna från kväll till kväll. Och vad som står på menyn denna afton? Hiphop från Brooklyn och NYC, såklart!

B-LINE
Ett tajtare dj-gäng får man leta efter i Stockholm. I över tio år har de fått stockholmarna att dansa. En fest signerad B-line innebär snabba mixar, musikaliska överraskningar, händer i luften och ett galet dansgolv. Kort sagt, den bästa hiphopen levererat med ett stort leende på läpparna. Denna kväll kommer de styra stora dansgolvet efter EL-Ps spelning.

Välkommen till Brooklyn, Sweden 2013!

Spelschema

23:00 EL-P (US)

EL-P aka Jaime Meline från New York har som såväl soloartist som en medlem av Company Flow hört till en av den alternativa hip hopens mest framträdande och avgörande personligheter under de senaste 10-15 åren.