https://debaser.se/kalender/10618/ Debaser Slussen 2013-08-23 2013-08-23
Klubb
Datumet har passerat
BROOKLYN, SWEDEN presenterar Designer Drugs + Nuit Blanche New York
Fre 23 AugSlussen, stora scenen

BROOKLYN, SWEDEN presenterar Designer Drugs + Nuit Blanche New York

Fre 23 Aug Ute: 15-03
Inne: 22-03
slussen, stora scenen 20 år

BROOKLYN, SWEDEN presenterar Designer Drugs + Nuit Blanche New York

+ Pelle Höök & Thugshen + Yours Truly + Day party DJs Karl & Valdemar

Vi är väldigt glada över att kunna presentera den andra upplagan av Brooklyn, Sweden. Förra året flög vi hit 16 band, i år breddar vi oss och bjuder in till, vad vi skulle vilja kalla, Sveriges största kulturfest tillägnad Brooklyn. Tillsammans med Brooklyn Brewery skeppar vi in det vi tycker är bland det bästa då det kommer till KULTUR från Brooklyn just nu. Vi snackar såklart musik men det är inte bara där vårat fokus ligger. I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare.

DESIGNER DRUGS
Från Pensylvania via NYC kommer Michael Vincent Patrick och Theodore Paul Nelson som tillsammans utgör "punishing electro-industrial punk"-duon Designer Drugs. Namnet till trots, eller kanske inte, spenderar ena halvan av duon dagarna med att plugga till läkare. Trots detta har Designer Drugs en väldigt imponerande turné-historik som pågått så gott som nonstop sedan släppet av deras första skiva Hardcore/Softcore. De har remixat massa creddiga låtar av bland andra Mariah Carey och Klaxons och släpper eget material på löpande band (metaforiskt talat alltså). Med influenser som shoegaze, witch house, industrial, drum and bass och rave kan det inte bli annat än hårt, mörkt och väldigt väldigt bra.

NUIT BLANCHE NEW YORK
NBNY eller Nuit Blanche New York som det också står för designar och producerar ljus-, ljud- och konstprojektionsinstallationer. De samarbetar med ledande samtida konstnärer för att skapa häpnadsväckande upplevelser som överraskar publiken. Denna kreativa grupp har vart aktiva i New York sedan 2010 och producerat storskaliga events som har lockat mer än 50 000 besökare till sig. Räkna med ett gigantiskt ljus- och ljudparty på Slussen, både inne och ute, då NBNY fixar sommarens ballaste fest.

PELLE HÖÖK
Loadeds far och Debasers meste och bästa festfixare. Han har i åratal skämt bort sin klubbpublik med högklassiga liveakter, grymma DJ-bokningar från jordens alla hörn och oförglömliga kvällar. Med sin fingertoppskänsla, kärlek till musik och fest har han bidragit till att fylla tiotusentals med hjärtan av glädje och eufori! Denna kväll kommer det bjudas på musik att freaka, moonwalka och ramla runt till, en uppfinningsrik mix av disco, deep och indie utan dess like.

THUGSHEN!
Sveriges svar på Pussy Riot, den snygga duon ThugsHen! Är du också pisstrött på att få den vite mannens drömsamhälle ejakulerat rakt i nyllet och skulle mest av allt bara vilja dansa så att fotsulorna glöder? ThugsHen! spelar snabba femibeatz och trasig house tills ni hostar blod.

YOURS TRULY
Yours Truly är Elin Stenberg som kvällen till ära spinner skivor på uteserveringen. Det kommer spelas myselectro, disco och allmänt skön uteserveringstango! Annars brukar ni se Elin bakom CD-spelarna ihop med Holly Astera Ebraheim och grupp 13.

Välkommen till Brooklyn, Sweden 2013!

Spelschema

00:00 Designer Drugs (US)

Designer Drugs har en väldigt imponerande turné-historik som pågått så gott som nonstop sedan släppet av deras första skiva Hardcore/Softcore. De har remixat massa creddiga låtar av bland andra Mariah Carey och Klaxons och släpper eget material på löpande band (metaforiskt talat alltså).